Заклади культури Київщини залучатимуть до психологічного розвантаження суспільства

image
7 Липня 2023, 16:21
Поділитися:

Заклади культури Київщини залучатимуть до психологічного розвантаження суспільства

У Київській області активізують роботу закладів культури для забезпечення потреб суспільства у психологічному розвантаженні. Про це йшлося на онлайн-нараді щодо розвитку галузі культури, мистецтв та пам’яткоохоронної роботи під головуванням заступниці начальника КОВА Жанни Осипенко.

«Працівникам культури громад слід активізувати роботу культурного фронту Київщини для забезпечення потреб суспільства у психологічному розвантаженні та відновленні ментального здоров’я на базі закладів культури в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Необхідно створювати культурні простори у співпраці з міжнародними організаціями та благодійними фондами, організовувати та проводити різноманітні культурно-мистецькі заходи для підтримки і розвитку народного мистецтва», – зауважила Жанна Осипенко.

Вона наголосила на неухильному дотриманні Порядку проведення заходів на території Київської області в умовах правового режиму воєнного стану та важливості забезпечення укриттів під час таких подій.

Також під час наради обговорили питання формування Державного реєстру нерухомих пам’яток України. У рамках цієї роботи переглянуть статус пам’ятників та пам’ятних знаків, які є об’єктами культурної спадщини та містять символіку російської імперської політики.

Крім того, заступниця начальника КОВА нагадала про необхідність повторного моніторингу бібліотечних фондів щодо наявності літератури радянських часів.
Захід відбувся за участю директорки Департаменту культури та туризму КОВА Анни Куценко, керівників бібліотечних та культурних закладів Київщини, представників управлінь, відділів, секторів гуманітарного розвитку районних адміністрацій, структурних підрозділів сфери культури територіальних громад області, а також Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація