Закінчився цикл березневих Шевченківських читань

image
18 Березня 2019, 09:58
Поділитися:

Закінчився цикл березневих Шевченківських читань
Автор Visnik, Опубліковано: Березень 18th, 2019

Літературно-мистецькою годиною «Україна Тараса Шевченка» закінчився цикл березневих шевченківських читань, присвячених 205 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, в центральній районній бібліотеці Переяслав-Хмельницької ЦБС.

Захід відбувся 14 березня 2019р. в читальному залі ЦРБ.

В літературній годині брали участь: Голова шевченківського товариства «Тарасовий заповіт» Авраменко Юрій, Голова громадської організації «Корінь нації», методист районного відділу культури з питань туризму Богатир Микола, народна майстриня-вишивальниця Лазенко Ніна Іванівна, учні старших класів ЗОШ № 2 та інші користувачі бібліотеки.

Юрій Авраменко ознайомив присутніх з Лауреатами Шевченківської Премії 2018 року.

Микола Богатир розповів про туристичні стежини по місцях пов’язаних з перебуванням Т.Г. Шевченка на Переяславщині. Також надав для перегляду присутніх відеоролик «Шевченко і затоплені села».

Лазенко Ніна Іванівна виставили для широкого загалу свою вишиту «Шевченкіану», та прочитала вірш, присвячений Тарасу Шевченку.

Провідний бібліотекар читального залу Жарко Лариса зробила бібліографічний огляд літератури з книжкової виставки «Україна Тараса Шевченка»

На закінчення присутні прослухали пісню на слова Т.Шевченка «Зоре моя, вечірняя» на мелодію «Місячної сонати» Себастьяна Баха у виконанні Оксани Мухи.

Джерело: Вісник Переяславщини