захист забудовника та агітація за від’єднання Гостомеля

image
3 Лютого 2020, 11:51
Поділитися:

Дата публикации: 03 февраля 2020.

Скандально відомий місцевий політик Михайлина Скорик-Шкарівська захистила забудовника, який побудувався на місці лісу та агітувала за від’єднання Гостомеля.

ЖК Женев’єва-2 в Ірпені під захистом активістів

Громаська діяльність, яка рано чи пізно монетизується. Такий процес став для України майже буденним. Спочатку шалені скандали, опозиційні мітинги, інтерв’ю, а вже з часом лобіювання комерційних інтересів, яке і призводить, у свою чергу, до відчутних заробітків. Наприклад, громадська організація “Стоп корупції”, яку в Ірпені активно просуває бізнесмен та фігурант ряду кримінальних справ Олексій Зіневич, спочатку створює проблеми для бізнесу, зокрема будівельного, а потім пропонує вирішити проблему за десятки тисяч доларів. Боротьба із забудовниками або підтримка забудовників стала хорошим джерелом сталого доходу для багатьох громадських активістів.

Історія житлового комплексу Женев’єва-2 у Ірпені почалася не з сесії міської ради, а із матеріалу місцевого видання “Зоря Приірпіння” під назвою “Забудовники Ірпеня: «своїм» усе – «чужим» лише палиці в колеса”. Це видання, яке раніше було провладним, а зараз позиціонує себе рупором опозиції насправді повністю контролюється Олексієм Зіневичем. Редактор “Зорі Приірпіння” Олександр Наказненко, про якого видання vlasti.net писало як про розбещувача неповнолітніх, регулярно передруковує статті та сюжети належних Олексію Зіневичу медіа, сама газета друкується і розповсюджується також за рахунок бізнесмена Олексія Зіневича.

Олександр Наказненко, редактор газети “Зоря Приірпіння”

Поява у “Зорі Приірпіння” подібного матеріалу на захист забудовника Михайла Ковальчука та житлового комплексу, що був побудований на місці лісу, не могла бути випадковою. З одного боку, він має ознаки очевидно замовного, з іншого боку такий “підробіток” Олександра Наказненка мав бути санкціонованим зі сторони Олексія Зіневича. Ймовірно, колишній депутат Ірпінської міської ради, який збудував багатоквартирний будинок на місці лісу, мав стати інструментом боротьби із нинішнім депутатським корпусом у розрізі опозиційної діяльності Олексія Зіневича.

Михайло Ковальчук, колишній депутат ІМР, забудовник

На сесії Ірпінської міської ради, яка відбулась 30 січня 2020 року, серед інших дійсно було розглянуто питання зміни цільового призначення для двох земельних ділянок дружини Михайла Ковальчука – Лідії Ковальчук, але рішення депутатами прийнято не було. Одразу після цього сварити депутатів взявся сам Михайло Ковальчук, прикриваючись інвесторами житлового комплексу він звинуватив їх у тому, що вони вбивають людей. Великий плакат із відповідним написом розмістили під президією, пізніше фото цього плакату стало титульним для ще одної статті на “Зорі Приірпіння”, а розповсюдженням статті зайнялась Яніна Заліська, ще один громадський активіст.

Яніна Заліська, громадський активіст

Фінальним актом по лобіюванню інтересів колишнього депутата щодо забудови житлового комплексу Женев’єва-2 стало розміщення відповідних матеріалів у соціальній спільноті, яка контролюється Михайлиною Скорик-Шкарівською, яка до цього встигла втрапити у скандал із формування списків для політичних репресій. Допис сформовано таким чином, щоб мова йшла не про забудовника, який побудував житловий комплекс на місці лісу, а про людей, які купили квартири і потребують допомоги. Забудовник з яким Михайло Ковальчук має суперечку названий Михайлиною Скорик-Шкарівською таким, що “втулив свою трансформаторну будку”.

Під час сесії Михайлина Скорик-Шкарівська почала заявляти, що депутати отримали гроші за голосування, але не проголосували. Раніше перший заступник міського голови Маркушин Олександр стверджував, що за діяльністю Михайлини Скорик-Шкарівської стоїть саме Олексій Зіневич. Ситуація із Михайлом Ковальчуком була використана для чергової спроби дискредитації депутатського корпусу. Цікаво, що про Михайла Ковальчука у 2018 році вже писав телеканал “Погляд”, що належить Олексію Зіневичу, але у дещо іншому контексті. Тоді “Погляд” стверджував, що в Ірпені по вулиці Лісовій Михайло Ковальчук на своїй ділянці незаконно знищує дерева під майбутню забудову.

Жителям Ірпеня Михайло Ковальчук відомий не лише як забудовник лісових ділянок, я й як колишній депутат міської ради від “Батьківщини” Юлії Тимошенко та колишній начальник ЖЕКу. Ця політсила свого часу стала флагманом роздачі земельних ділянок у Ірпені. Так, видання Громада приірпіння писала, що тільки по вулиці Котляревського у Ірпені власником восьми ділянок стала Ольга Михайлівна Ковальчук – дочка Михайла Ковальчука.

Вирубка лісу, зведення будинку впритул до іншого, сумнівний політичний бекграунд Михайла Ковальчука не завадили Михайлині Скорик- Шкарівській використати ситуацію для власної політичної діяльності та укласти її у простір опозиційної діяльності. А ще недавно вона десятками випускала сюжети про житловий комплекс Синергія 2+, щоправда тоді вона була проти забудовника і думка людей, які є інвесторами комплексу її не хвилювала.

Ірпінський політик Михайлина Скорик-Шкарівська за поділ Ірпеня

У відомому фільмі Леоніда Гайдая герой Юрія Яковлєва, змінивши посаду керуючого будинком на посаду царя, з легкістю віддає частину земель. Михайлина Скорик-Шкарівська щойно змінивши журналістську діяльність на політичну вирішила, що Гостомель треба від`єднати від Ірпеня. І це не дивлячись на те, що у майбутньому вона вірогідно буде балотуватись саме до ірпінської місцевої влади.

Під час сесії Ірпінської міської ради, яка відбулась 30 січня 2020 року, вона намагалась створювати тиск на депутатів міської ради з тим щоб питання, що стосуються звернення місцевої влади до парламенту щодо недопущення прийняття проєкту постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Київської області, зміну і встановлення меж Києво-Святошинського, Бородянського районів, міста Ірпінь та селища Гостомель Київської області не були прийняті.

Навіть після того як рішення по цих питаннях було прийнято, вона продовжувала здійснювати моральний тиск на депутатів та заважала подальшому проведенню сесії. Ірпінський політик, який виступив проти Ірпеня, такий от політичний парадокс.

Не схвилював Михайлину Скорик-Шкарівську і той факт, що головним лобістом від’єднання Гостомеля від Ірпеня є селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко, який за всіма ознаками має серйозні причини схилятися до такого рішення через володіння рядом земельних ділянок оформлених на його найближче оточення. Напередоні вийшов докладний сюжет щодо володінь Юрія Прилипка та його родичів у Гостомелі.

Цікаво, що ще 2018 року телеканал “Погляд” висвітлював діяльність Юрія Прилипко під іншим кутом, але в якийсь момент телеканал свою риторику щодо селищного голови Гостомеля змінив, певно власник телеканалу Олексій Зіневич досяг політичних домовленостей із Юрієм Прилипко. Синхронно лояльнішою стала і запекла активістка Михайлина Скорик-Шкарівська. Проте, треба зважати, що Михайлина Скорик-Шкарівська більше не є журналістом або громадським діячем, а є політиком і у майбутньому люди матимуть змогу дати оцінку її політичній дільності.

Раніше Містоінформ писав, що відому громадську активістку із Ірпеня звинуватили у причетності до будівельної сфери та шалених боргах перед комунальним підприємтсвом міста.

Джерело: МИСТОИНФОРМ