Захисника Ірпеня Спартака Яркіна перепоховають на міській Алеї памʼяті захисників України

image
27 Липня 2023, 19:03
Поділитися:

Учора, 26 липня, ідентифікували тіло загиблого добровольця Спартака Яркіна, який під час російського вторгнення захищав блокпост «Жираф» в Ірпені. Досі захисник України був похований на Бучанському міському кладовищі у секторі невпізнаваних героїв. Тіло Яркіна ідентифікували завдяки ДНК-тесту. Про це журналістам ITV повідомив син загиблого Владислав Яркін.

«Ми зробили ДНК-тест. У результаті мій і тата співпали. Я 11 місяців займався цим питанням, і нарешті, точно знаю, що це мій тато, мій герой. Сподіваюся, тепер ми зможемо належно його перепоховати, як годиться герою, який віддав найцінніше, щоб ми жили», — розповів Владислав Яркін.

Сьогодні на тридцять першій сесії Ірпінської міськради ініціювали перепоховання тіла Спартака Яркіна на Алеї памʼяті захисників України в Ірпені.

«Тим родинам наших героїв, яким потрібна допомога по похованню, якщо немає коштів, якщо військова частина не може профінансувати, або як зараз така ситуація, що потрібно буде робити ексгумацію і перевозити та переховувати, звичайно, ми ці перші витрати всі беремо на себе. Однозначно ми допоможемо у цьому», – зазначив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Нагадаємо, цієї суботи, 29 липня, в Ірпені прощатимуться із загиблим захисником Сергієм Зеленюком. 

Джерело: Містоінформ