Захворювання на грип і ГРВІ. У Броварській громаді епідемпоріг все ще перевищено | Трибуна

Захворювання на грип і ГРВІ. У Броварській громаді епідемпоріг все ще перевищено | Трибуна
12 Лютого 2024, 19:22
Поділитися:

Про це на оперативній нараді повідомили фахівці. За словами директорки Броварської районної філії ДУ “Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Олени Левченко,щотижневий моніторинг гострих респіраторних вірусних інфекцій засвідчив що інтенсивний показник досі перевищує епідеміологічний поріг характерний для Київської області.

Якщо порівнювати абсолютні цифри, то є певне зниження захворюваності серед дитячого населення. Швидше за все, це є результатом єфективного впровадження протиєпідемічних заходів в закладах освіти, адже деякі класи ліцеїв були переведені на дистанційне навчання.

Зі слів директора первинної медико-санітарної допомоги Ігоря Кравцова, загальна захворюваність в громаді лише збільшується.
Також він повідомив, що минулого тижня зареєстровано 1285 випадків захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції, з них 692 випадки – серед дітей і 593 – серед дорослих. Також діагностовано 32 випадків пневмоній, із них 11 – у дітей.

Своєю чергою директор ББКЛ Валентин Багнюк відзначив, що останнім часом дійсно реєструють дуже багатьох пацієнтів з пневмоніями, явно вірусного походження з вираженою лейкопенією та дуже швидким розвитком хвороби, що супроводжується високою температурою та сильним кашлем.

Медики вкотре закликають уважно ставитись до свого здоров’я і вчасно звертатись по медичну допомогу.

Читайте також:

У Броварах ліцей №7 переходить на дистанційне навчання
Органи померлої жінки з Калити врятували 4-ох людей
Для колишніх полонених та ветеранів війни в Києві відкрився хаб
Мультики українською: 20 YouTube-каналів із цікавим і повчальним контентом

Джерело: Трибуна – Бровари