Захворюваність на грип і ГРВІ в Броварах знову зросла, – медичні новин тижня

image
25 Березня 2019, 17:11
Поділитися:

Минулого тижня в Броварах на 10 % збільшилась захворюваність на грип і ГРВІ. Зростання показників зареєстрували як серед дорослих, так і з-поміж дітей. Серед інших недуг, окрім рекордних показників кору і вітряної віспи, в місті виявили випадки пневмонії, туберкульозу, скарлатини, мононуклеозу та гастроентероколітів. Такі висновки можна робити зі звітів представників головних медичних і дослідницьких установ Броварів.

Як ідеться у звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень, із 14 по 21 березня в місті зареєстрували 760 нових хворих на грип або ГРВІ, зокрема, 541 випадок у дітей, що становить 71,1 %. Нагадаємо, за тиждень до того загальне число недужих становило 690, тобто кількість недужих зросла на 10,2 %. Причому серед дітей захворюваність виросла на 11,8 %, а з-поміж дорослих – на 6,3 %.

Слід зазначити, що загальна захворюваність на грип і ГРВІ нестабільно зростає протягом останнього місяця. До того, під час карантину та одразу після нього відбувалося зменшення кількості хворих – головно серед дітей. Водночас щонайраніше з початку лютого серед дорослого населення кількість хворих поступово зменшувалась, але не два останні тижні.

Про інші недуги, які «переслідували» жителів Броварів цього тижня, під час сьогоднішньої оперативної наради за участі міського голови розповів керівник первинної ланки медицини міста Ігор Кравцов. З його слів, пневмонією протягом семи днів захворіли по одному дорослому і дитині, які потрапили до стаціонару. Іще 7 новоприбулих дорослих лікуються вдома.

Ігор Кравцов

За інформацією відділу лабораторних досліджень, із 14 по 21 березня трапилось 33 випадки інфекцій, що поширюються крапельним механізмом. Так, минулого тижня виявили одного хворого на заразну форму туберкульозу. Це – 34-річний безробітний, який сам звернувся за медичною допомогою. Тепер він лікується в обласному диспансері.

Також, за різними даними, в місті виявили 8-9 випадків кору серед дорослих. А з-поміж дітей було або два, або жодного маленького пацієнта. Окрім того, фахівці знову встановили високі показники захворюваності на вітряну віспу – 20 випадків за тиждень. Найбільше хворих «злягло» у 9-ій школі – шестеро.

Скарлатиною за тиждень захворіли двоє дітей – вихованець садочка «Барвінок» і учень 2-ї школи: обидві дитини лікуються амбулаторно. Також фахівці зафіксували два випадки мононуклеозу – в ДНЗ «Червоні вітрила» та сусідній 9-ій школі. Потерпілих від недуги поклали до стаціонару.

Розладів шлунку, тобто гастроентероколітів, за останні 7 звітних днів зареєстрували 13 випадків, з яких 9 – у дітей. До лікарень потрапили 11 пацієнтів. Серед неповнолітніх четверо відвідують броварські навчальні заклади: садочки «Калинка» «Червоні вітрила», «Катюша» та «Сонечко». Лікарі запевняють, що інциденти не пов’язані з харчуванням у навчальних закладах.

За останній тиждень до медиків також звернулось семеро покусаних тваринами. Лише в одному випадку це була невідома дворова собака, яка здійснила напад по вул. Шолом-Алейхема. Постраждалого поклали до лікарні та призначили йому профілактичну вакцинацію проти сказу. Решті потерпілих щеплень не призначали, принаймні до закінчення спостереження за тваринами.

Джерело: Трибуна Бровари