Заховане у джунглях Біле місто відкриває свої таємниці дослідникам

Заховане у джунглях Біле місто відкриває свої таємниці дослідникам
28 Вересня 2024, 12:19
Поділитися:


Джерело: phys.org

“Сьогодні група археологів і науковців вирушає до Білого міста, щоб розпочати розкопки у найближчі дні”, — сказав президент Хуан Орландо Ернандес під час виступу перед приватними університетами.

Дослідники сподіваються знайти незаперечні докази існування цього легендарного міста, яке також називають “Містом Бога Мавп” або іспанською “La Ciudad Blanca”.

За словами іспанських конкістадорів 16-го століття та місцевих легенд, це поселення, якому тисячі років, наповнене фантастичними багатствами.

Протягом минулого століття дослідники неодноразово заявляли, що бачили Біле місто в густих джунглях біосферного заповідника Ріо-Платано на карибському узбережжі Гондурасу. Археологи в останні десятиліття знайшли тут кілька древніх насипів.

У 2012 році американська команда документалістів, використовуючи технології картографування з невеликого літака, виявила ймовірні залишки давньої цивілізації. Журнал National Geographic повідомив у жовтні минулого року, що на місці були знайдені кам’яні артефакти.

Нова експедиція Гондурасу має на меті підтвердити знахідку шляхом розкопок і вивчення того, що приховано під землею.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Як стародавні люди полювали поруч із хижаками: розповідають нові знахідки

  • Дикі свині допомогли здійснити важливе археологічне відкриття

  • Археологія допоможе подолати наслідки зміни клімату: як це працює



Source link