Заява, генеральний план с. Млинок Фастівського району Київської області

image
28 Серпня 2023, 10:06
Поділитися:

Крок 1.

На Кроці 1 автоматично зчитується інформація про уповноважену особу замовника. Натискаємо кнопку «Далі».

 

Крок 2.

Документ державного планування відноситься до:

Обираємо – місцевого та регіонального рівнів.

 

Крок 3.

Повідомлення про оприлюднення Заяви:

 

Замовник:

Управління розвитку територій та благоустрою Веприцького, Малоснітинського, Великоснітинського, Фастівецького старостинських округів Фастівської міської ради

 

Назва:

Генеральний план с. Млинок Фастівського району Київської області

 

Дата оприлюднення заяви:

28.08.2023

 

Опишіть місце та спосіб оприлюднення Заяви:

Заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки буде оприлюднено 28.08.2023 року на офіційному веб-сайті Фастівської міської ради: http://fastiv-rada.gov.ua/

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки буде розміщено у трьох публічних місцях (інформаційні стенди в місцях масового перебування населення) в межах громади від 28.08.2023 року.

 

 

Крок 4.

Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування

Генеральний план населеного пункту – містобудівна документація, яка вирішує концептуальні напрямки розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Призначений для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту, що розробляється відповідно до статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Склад та зміст даного документу державного планування визначається ДБН Б.1.1-15:2012 «Склад та зміст генерального плану населеного пункту». Рішення генерального плану відповідають вимогам чинного законодавства,  державним будівельним нормам, санітарним правилам, державним стандартам України у сфері містобудування.

Зв’язок з іншими документами державного планування:

1) Закон України «Про Генеральну схему планування території України» від 7.02.2002 р. № 3059-ІІІ;

2) Закон України «Про Концепцію сталого розвитку населених пунктів» від 28.12.1998 р. №2349;

Якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля

         Розроблення стратегічної екологічної оцінки проєктів  документів державного планування «Генеральний план с. Млинок Фастівського району Київської області» передбачає формування проєктних рішень, які будуть охоплювати такі види діяльності, що провадяться або провадження яких заплановане в перспективі на території населеного пункту.

За результатами стратегічної екологічної оцінки та планувальних рішень, що розробляються у Генеральному плані, буде визначено перелік видів діяльності та об’єктів, які у подальшому підлягатимуть процедурі оцінки впливу на довкілля, відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Ймовірні наслідки: а) імовірні наслідки для довкілля, у тому числі і для здоров’я населення; б) імовірні наслідки для території з природоохоронним статусом; в) імовірні транскордонні наслідки для компонентів навколишнього природного середовища

а) Оцінка впливу проєкту містобудівної документації буде здійснена на компоненти як природного так і соціального навколишнього середовища, а саме будуть розраховані, оцінені та враховані у звіті про стратегічну екологічну оцінку будь-які ймовірні наслідки для флори, фауни, біорізноманіття, ґрунту, надр, клімату, повітря, води, ландшафту, природних територій та об’єктів, безпеки життєдіяльності населення та його здоров’я, матеріальних активів, об’єктів культурної спадщини та взаємодія цих факторів.

Планова діяльність при дотриманні вимог природоохоронного та санітарного законодавства України не буде мати суттєвого впливу на здоров’я населення регіону.

б) В межах с. Млинок водно-болотні угіддя міжнародного значення, біосферні резервати програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – відсутні. Поруч з територією села с. Млинок Фастівського району проходить територія Смарагдової мережі «Unava» (SITE CODE UA0000161). На північно-східній частині с. Млинок граничить із Гідрологічним заказником місцевого значення “Урочище “Кончаки”. Звіт про стратегічну екологічну оцінку міститиме аналіз проєктних рішень щодо збереження ландшафтного та біорізноманіття, місць оселення та зростання цінних видів тваринного  і рослинного світу, генетичного фонду, шляхів міграції тварин та меж прибережних захисних смуг водних об’єктів, а також особливостей дотримання режимів обмеженої господарського використання земель громади.

 

в) Транскордонні наслідки для компонентів навколишнього природного середовища відсутні.

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено

«Нульовий сценарій» – тобто опис, прогнозування та оцінка ситуації у випадку нереалізації рішень зазначеної Схеми.
«Територіальна альтернатива» – варіанти локалізації об’єктів та споруд поводження з відходами на території громади.

Оцінка ефективності вказаних альтернативних варіантів буде відображена у звіті про стратегічну екологічну оцінку.

Крок 5.

Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

У процесі здійснення стратегічної екологічної оцінки відбувається:

–        збір та аналіз інформації про поточний стан компонентів навколишнього природного середовища;

–        проведення аналізу слабких та сильних сторін проекту ДДП з точки зору екологічної ситуації, SWOT-аналізу;

–        врахування пропозицій та зауважень уході розробки СЕО, що були надані органами виконавчої влади, котрі реалізують державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища та охорони здоров’я населення;

–        проведення консультацій з громадськістю – громадських обговорень та слухань для більш чіткого та конкретного виявлення поточних екологічних проблемних питань території проектування, що вивчається, та, водночас, попередження можливих негативних впливів реалізації проектних рішень містобудівної документації.

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування.

Комплекс проєктних рішень, що приймається для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків від планової діяльності, включатиме:

Ресурсозберігаючі заходи – збереження і раціональне використання земельних та водних ресурсів тощо.
Планувальні заходи – функціональне зонування, організація санітарно-захисних зон, озеленення території тощо.
Інформативно-агітаційні заходи – інформування населення для підвищення рівня екологічної свідомості.
Охоронні заходи – моніторинг території зон впливу планової діяльності.
Заходи із покращення стану компонентів довкілля: комплексне озеленення територій; будівництво, проведення реконструкції та модернізації, заміна аварійних та зношених споруд і мереж комунальних систем водопостачання та водовідведення; створення ефективної системи моніторингу за станом атмосферного повітря; оптимізація (перепрофілювання, зменшення потужностей, реконструкції, перенесення і т.д.) виробничих, транспортних, складських, комунальних територій та забезпечення їх санітарно-гігієнічної сумісності з житловою та громадською забудовою.

Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку

Звіт про стратегічну екологічну оцінку буде структуровано відповідно до пункту 2 статті 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту документа державного планування «Генеральний план с. Млинок Фастівського району Київської області» подаються до Фастівської міської ради у письмовому вигляді на поштову адресу та в електронному вигляді на електронну скриньку:

Поштова адреса: 08500, Київська область, Фастівський район, м. Фастів, площа  Соборна,  1

Електронна адреса: [email protected]

Строки подання зауважень і пропозицій: від 28 серпня 2023 року і триває до 07 вересня 2023 року включно (10 календарних днів).

 

Крок 6.

Додайте проєкт документу:

Обираємо: так

Потрібно обрати варіант «так» і завантажити ДДП (записку та графічні матеріали).

 

Крок 7.

Примітка* ВАЖЛИВО перед підписом Заяви перевірити кожен пункт, тому що кількість внесення символів обмежена та може обрізати текст.

 

Підпис та перевірка Заяви.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів