Заглянули у професії майбутнього

image
4 Лютого 2019, 05:36
Поділитися:

Для учнів 8-А класу СЗОШ№4 м. Фастова провідним фахівцем Фастівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Іриною Пустовій був проведений другий урок з серії «Професії майбутнього» – «Нові професії у сфері екології та збалансованого природокористування».

Почався урок з мотиваційної частини – «Проста арифметика життя». Учні уявили та зобразили своє майбутнє від 15 до 75 років. Визначивши найпродуктивніші роки для навчання та пошуку свого покликання, діти змоделювали два протилежні варіанти того, як можна прожити ці роки і який результат отримати на виході у доросле самостійне життя. Також восьмикласники мали змогу з’ясувати, як пов’язані між собою зусилля і час та отримувані знання й навики та перед ким завжди відкривається конкурентна перевага.

Плани на майбутнє неможливі без уявлення цього майбутнього. Тож урок продовжився розповіддю та дискусією про те, які нові професії будуть користуватися попитом у майбутньому, зокрема у сфері екології та збалансованого природокористування. Оскільки проблеми екології стоять на одному з перших місць у майбутньому глобальному світі, один із трендів на ринку праці буде попит на професіоналів у сфері екології. Тож діти дізналися про такі професії як еколог, екоаудитор, рециклінг-технолог, консультант з переробки відходів, ековожатий та ін. Оскільки навчальний заклад є спеціалізованою школою з поглибленим вивченням англійської мови, діти спрогнозували, як вивчення мов сприятиме їх майбутньому професійному росту.

 

 

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua