Загарбники змушують медичний персонал надавати допомогу виключно своїм військовим, – Денісова

image
2 Травня 2022, 21:39
Поділитися:

2 травня 2022 г. 21:27

Військові країни-агресора позбавляють жителів України права на отримання медичної допомоги на тимчасово окупованих територіях. Загарбники змушують медичний персонал надавати допомогу виключно ворожим військовим.

Про цеKВстало відомо зповідомленняпресслужбиУповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Заклади – закриваються, лікарів – не вистачає. Заборонено доставляти ліки з підконтрольних Україні територій”, – написала Денісова.

Також за інформацією Денісовой:

З інфекційного відділення Старобільська (Луганська область) вивезено все обладнання, яке було надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів і Уряду України. Серед іншого – апарати ШВЛ, необхідні для критичних випадків захворювання на COVID-19.У Балаклії (Харківська область) усі лікарні без винятку заповнені пораненими окупантами.У Вовчанську (Харківська область) хворих обласного протитуберкульозного диспансеру з відкритою формою туберкульозу вигнали на вулицю, а приміщення заповнюють пораненими військовими російської армії. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов цю процедуру, примусово відправляють на передову для надання медичної допомоги загарбникам.У Новій Каховці (Херсонська область) в Центральній міській лікарні не залишилося вузьких спеціалістів через масовий виїзд лікарів та фахівців середнього медичного персоналу з міста.В Олешках та Голій Пристані (Херсонська область) медичному персоналу заборонено евакуюватися на підконтрольну Україні територію. У лікарнях вимушено обслуговують потреби військових рф. Місцеві жителі залишаються без медичної допомоги. Доставляти для них ліки з інших міст заборонено.У Пологах (Запорізька область) у приміщенні центральної районної лікарні облаштовано склад боєприпасів. Медичному персоналу забороняють надавати послуги місцевому населенню.На сьогодні в Чернігові три медичні заклади з п’яти не підлягають відновленню після бомбардувань. Це протитуберкульозний диспансер, діагностичний центр допомоги чорнобильцям і кардіоцентр, в який 3 березня потрапила авіабомба, що вбила 50 людей. Не залишилося жодної лікарні, яка б не була пошкоджена.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Після артилерійських обстрілів зазнала пошкоджень будівля одного медичного закладу Харкова. Частково зруйновано бетонні конструкції та віконні рами технічного поверху лікарні, сталася пожежа на 5-му поверсі.

Читайте:Окупанти вивозять тіла вбитих маріупольців у вантажівках з-під російського “гумвантажу”

Фото: Людмили Денісовой

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона