Задля добудови стадіону в парку «Перемога» зріжуть ще 19 дерев

image
30 Липня 2019, 19:17
Поділитися:

Виконком міської ради 30 липня надав дозвіл на видалення 30 дерев. 19 із них зріжуть у парку «Перемога» біля стадіону, що будується.

Як повідомив журналістам «Трибуни» головний еколог міста Юрій Жимайлов, частину дерев видалять за заявками мешканців міста. Так, 4 берези зріжуть на прибудинковій території по вул. Оболонська, 74. Ще 3 акації видалять на загальноміській території по вул. Короленка, 53. На цій же вулиці, але біля буд.65, за заявками мешканців зріжуть одну липу, а біля ДНЗ «Барвінок», що на Короленка, 57-А –  один клен. Ще два дерева – липи – рішенням комісії з питань обстеження зелених насаджень видалять на загальноміській території по вул. Симона Петлюри, 15. Однак частині мешканців довелося відмовити в задоволенні заяв, повідомив Юрій Жимайлов, позаяк немає великої необхідності у зрізанні вказаних дерев.

Найбільше дерев різних порід – 19 – мають зрізати у парку «Перемога». За інформацією головного еколога міста, видалять дерева біля стадіону, що будується. Зокрема, біля адмінбудівлі по обидва боки тротуару, який веде до стадіону «Спартак». Наразі там ростуть кількастовбурові клени. Всі визначені під спилювання дерева – трухляві, зазначив чиновник, які до того ж нависають над доріжкою та стадіоном.

Виконавцем робіт із видалення вище зазначених дерев призначено КП «Бровари-Благоустрій. Лише на Оболонській берези зрізатиме ЖЕК №4, а біля дитсадка клен –  управління освіти.

Нагадаємо, у вересні 2017 р. задля будівництва нового стадіону в парку «Перемога» зрізали 25 дерев. На будівництво стадіону передбачалося 7 млн грн. Однак за експертними оцінками загальна вартість здорожчала у 2, 5 рази. Та депутати не підтимали будівництво стадіону за 19 млн грн. Але попри таке рішення депутатів, відділ капітального будівництва продовжив тендерні процедури на визначення підрядника і уклав із переможцем  – ТОВ «Укртеплобудіндустрія» – угоду на суму в 16880438 грн, що значно перевищило кошторис. Роботи було профінансовано на 9 млн грн. Згідно із актом приймання виконаних будівельних робіт, футбольне поле мало бути готове ще в листопаді 2017р., але так і залишилося недобудованим до цього часу. Місто розірвало угоду з підрядником та провело новий конкурс. На добудову стадіону з бюджету міста у липні 2019 р. виділено 5 млн грн. Новий підрядник обіцяє закінчити роботи до Дня міста – 21 вересня. Наразі будівельні роботи тривають. 

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари