Задля безпеки пасажирів: в КМДА розповіли, як зупинятиметься громадський транспорт під час тривоги

image
1 Серпня 2022, 21:22
Поділитися:

Відсьогодні увесь наземний громадський транспорт Києва зупинятиметься під час повітряної тривоги. Заступник міського голови Микола Поворозник в ефірі 24 телеканалу розповів, чому влада вирішила ухвалити таке рішення та як відтепер курсуватиме транспорт.

Так, за словами Поворозника, російські окупанти неодноразово обстрілювали зупинки громадського транспорту та приватні автомобілі, тож основна мета нововведення – посилити безпеку пасажирів.

Таким чином, під час оголошення повітряної тривоги наземний громадський транспорт доїжджатиме до найближчої зупинки або зупинятиметься там, де це дозволено правилами дорожнього руху. Пасажири повинні піти в укриття. Повернутися до салону того транспорту, яким вони їхали можна лише після закінчення тривоги. Це необхідно, аби розосередити людей, аби вони одночасно не перебували в транспорті, підкреслив Поворозник.

Що стосується метро, то підземні проїзди відбуватимуться як і раніше. А неземні зупинятимуться.

Заступник міського голови закликав жителів столиці планувати свій маршрут та заздалегідь передивитися, де розташовані сховища. Адже під час поїздки можна опинитися в незнайомому місці та не знати, де укриття. Цю інформацію можна перевірити у застосунку “Київ цифровий” або на штрихкодах в транспорті.

Втім, на думку депутатки Київради Ксенії Семенової, рішення КМДА має ряд недоліків:

“Чого не вистачає? Розуміння, що транспорт доїде до зупинки, а не стане будь-де і викине вас посеред дороги. Мап укриттів на усіх зупинках. В п’ятихвилинній пішій доступності. Видима навігація від зупинки до укриття. Оголошення, де найближче укриття для кожної зупинки кожного маршруту включно з приватними перевізниками.

Актуальної мапи укриттів. Де позначене кожне укриття, яке гарантовано буде відкрите під час тривоги. Для цього з кожним балансоутримувачем треба пропрацювати знову питання реагування на тривоги.

Це першочергові речі. Не кажучи про адекватний стан укриттів. А це гроші”, – написала депутатка на своїй Facebook-сторінці.

Вона навела приклад з метрополітеном, коли під час зупинки на Лівобережній люди просто виходять і чекають відбою прям на вулиці біля входу.

Раніше ми розповідали, що У Києві з 2 по 5 серпня змінять низку маршрутів трамваїв.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua