Забудовник засипає будівельним сміттям канал між озерами Тягле і Небреж – Ксенія Семенова (фото)

image
9 Листопада 2023, 18:37
Поділитися:

9 листопада 2023 г. 18:35

Депутатка Київської міської ради IX скликання (фракція “Слуга народу”) Ксенія Семенова заявила, що столичний забудовник засипає будівельним сміттям канал між озерам Тягле і Небреж. За її словами, це призведе до безповоротної зміни екосистем водойм.

Про це KВ дізналась з повідомлення депутатки Київсовета Ксенії Семеновой на сторінці в соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Просто зараз забудовник Столиця Груп засипає будівельним сміттям канал що зєднує озера Тягле і Небреж.

Екологічні наслідки очевидні – знищення водообміну між озерами призведе до безповоротної зміни екосистем.

До того всього знищено оборонний водний рубіж. Ну росіяни ж не повернуться, то все тепер на сході” – написала депутатка в повідомленні.

Також вона оприлюднила фото.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ писала, що інвестори київських житлових комплексів (ЖК) “Патріотика на озерах” і “Еврика” (“колишні” проєкти банку “Аркада”) незадоволені новим забудовником “Stolitsa Group” і вимагають від правоохоронців розслідувати його діяльність. Зокрема, інвестори зазначають, що компанії, які входять до орбіти Владислави Молчанової, не виконують свої зобов’язання щодо термінів будівництва та відмовляються обмінювати ще незбудовані квартири в “Евриці” на житло в інших ЖК від “Stolitsa Group”. Крім того, громадян обурює, що забудовники проти їх волі змінили проєкт “Патріотики на озерах” і начебто вимагають від них додатково оплачувати вже придбані квадратні метри. Таким чином, можна констатувати, що Меморандум, який в 2021 році було укладено між столичною владою, інвесторами і забудовниками, не вирішив проблеми замороженого будівництва “Аркади”. Навіть, незважаючи на отримання структурами “Stolitsa Group” від Київради 176 га землі під масштабне житлове будівництво на Осокорках, фактично замість екопарку.

Читайте: Будівництво без кінця і краю: інвестори ЖК “Патріотика на озерах” і ЖК “Еврика” вимагають розслідувати роботу “Stolitsa Group”

Фото: Ксенія Семенова.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона