Забудовник, що зніс будинок на Саксаганського, мав отримати дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики, – КМДА

image
24 Вересня 2020, 18:35
Поділитися:

24 сентября 2020 г. 18:25

Департамент охорони культурної спадщини КМДА звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням вжити заходів відповідного реагування в межах наданих повноважень через знесення будинку в Центральному історичному ареалі Києва.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, мова йде про зухвалі дії забудовника і знесення будинку на вул. Саксаганського, 76, що розташований на території Центрального історичного ареалу м. Києва та в зоні регулювання забудови першої категорії.

Будинок за вказаною адресою на обліку як пам’ятка або щойно виявлений об’єкт культурної спадщини не перебуває, проте поряд розташовані будинки – за адресами: вул. Саксаганського, 74 та вул. Саксаганського, 78, – які занесені до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва і мають статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини.

в Телеграм

Департамент у своєму листі до Мінкульту зазначив, що за результатами інспекції зафіксовано: територія навколо будинку огороджена парканом. Під час огляду зафіксовані роботи з демонтажу зазначеної будівлі. Відповідно до інформаційного щита, розташованого біля паркану, на об’єкті проводять роботи з “Реконструкції з надбудовою адміністративного будинку за адресою: вул. Саксаганського, 76 в Голосіївському районі міста Києва”.

Відповідно до Закону України “Про охорону культурної спадщини”, погодження програм і проектів містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень, земляних робіт на пам’ятках національного значення, їхніх територіях, в історико-культурних заповідниках, на історико-культурних заповідних територіях, у зонах охорони, а також програм і проєктів, реалізація яких може позначитися на об’єктах культурної спадщини, а також проведення перевірок та видання приписів щодо охорони пам’яток національного значення, припинення робіт на цих пам’ятках, їхніх територіях і в зонах охорони, в історичних ареалах населених місць, якщо ці роботи здійснюються за відсутності затверджених або погоджених програм і проєктів, дозволів або з відхиленням від них належить до повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини – Міністерства культури та інформаційної політики.

“Враховуючи це, інформуємо щодо ситуації, яка склалася за вказаною адресою з метою вжиття заходів відповідного реагування в межах наданих повноважень”, – йдеться в листі Департаменту до Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте: Урядовці затягують передачу Гостиного двору до комунальної власності, що унеможливлює його реставрацію

Фото: Олена Терещенко в Facebook.

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона