Заборона на нічний продаж алкоголю: У столиці проводять рейди по магазинах – Тарас Панчій

image
15 Березня 2019, 12:40
Поділитися:

Була дуже велика кількість звернень киян, мешканців та гостей столиці з приводу демонтажу та ліквідації точок торгівлі спиртних напоїв. Оскільки у нічний час розпивали алкоголь, що призводило до розбою, нападів та порушення громадського порядку.

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Тарас Панчій.

«Це спонукало до прийняття двох рішень. Перше, що стосується тимчасових споруд: на сьогодні немає тимчасових споруд, у яких є функціональне призначення – продаж алкогольних чи слабоалкогольних напоїв. Після прийняття рішення у 2018 році у 106 об’єктах було зафіксовано продаж алкоголю (з наявністю відповідних документів). 60 тимчасових споруд було демонтовано комунальними підприємствами, а майже 40 – самими власниками», – сказав він.

«Друге, що стосується капітальних споруд – магазини, супермаркети, – то тут діє обмеження продажу алкоголю з 23:00 до 10:00», – додав Тарас Панчій.

Також він зауважив, що наразі створені робочі групи, де представники Департаменту торгівлі та Департаменту міського благоустрою разом із представниками правоохоронних органів проводять рейди з виявлення продажу алкоголю у заборонений час.

«У великих мережах, як правило, є відеонагляд і там спиртне не продають. А у маленьких магазинчиках, якщо людина свідома, то вона не продає алкоголь (у заборонений час), а деякі все ж таки продають», – розповів він.

Читайте також: Із 18 березня автобус № 5 курсуватиме за новим маршрутом

Читайте також: В Уряді закликають українців об’єднатися задля розвитку країни

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV