За водопостачання Сеньківки і Рогозова відповідатиме Бориспільводоканал

За водопостачання Сеньківки і Рогозова відповідатиме Бориспільводоканал
23 Січня 2024, 14:30
Поділитися:

У понеділок, 22 січня, підчас планової наради у Борисполі начальник головного управління житлово-комунального господарства В’ячеслав Толкач повідомив, що на сесію готується рішення про передачу водопровідно-каналізаційного господарства в селах Сеньківка та Рогозів до КП ВКГ «Бориспільводоканал».

«Вістям» керівник пояснив, що мережі знаходяться на території Бориспільського району. Водопостачання і водовідведення у цих селах обслуговувало ТОВ «Комунально-експлуатаційне господарство», яке очолює Олександр Усик. Він написав заяву на розірвання договору на обслуговування. 

В’ячеслав Толкач наголосив, що в тарифі обслуговуючого підприємства був закладений лише поточний ремонт водопровідно-каналізаційних мереж. Свого часу керівник підприємства звертався і до районної ради, і (після об’єднання громад) до міської ради щодо виділення коштів на заміну мереж. Щодо самого обслуговування мереж, то воно не було належним та викликало багато питань.

«Мережі сіл передаються Бориспільводоканалу на прохання сільських старост, — наголосив В’ячеслав Толкач. — Водоканал не в захваті від такого розширення господарства. Але ми забираємо водоканалізаційне господарство, бо маємо забезпечити мешканців якісними послугами. Рішенням, яке готується на найближче сесійне засідання, мережі будуть прийняті на баланс ГУ ЖКГ, а потім передані на обслуговування Бориспільводоканалу. Мережі старі, зношені. Відновлювати їх доведеться за кошти місцевого бюджету. Зараз проводиться обстеження люків, гідрантів, щоб розуміти їх стан».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама