За тиждень в Ірпінській громаді знайшли дві вибухонебезпечні знахідки — ITV

image
15 Серпня 2023, 14:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Минулого тижня на території Ірпінської громади сапери Муніципальної варти знайшли одразу два нерозірвані артилерійські снаряди. Про це повідомили у телеграм-каналі Мунварти.

Перший 120-мм снаряд знайшли неподалік місця, де під час бойових дій був розташований блок-пост «Жираф». Другий – на вулиці Полтавській, де також у лютому-березні 2022 року точилися активні бої.

«Снаряди і міни, які не спрацювали, можуть вибухнути будь-якої миті й не тільки завдати шкоди майну, але й призвести до загибелі або каліцтва. Вибухонебезпечні залишки війни дуже нестійкі до зовнішнього впливу і можуть вибухнути при будь-якій взаємодії з ними. Спричинити його можуть різні фактори, наприклад: удар, струс, тертя, наїзд транспортом, нагрівання від розведення багаття на місці, де ґрунти вже «поглинули» вибухонебезпечний предмет. Пам`ятаємо, якщо ви знайшли вибухонебезпечний або підозрілий предмет, ні в якому разі не наближайтесь до нього та не чіпайте. Це може коштувати вам життя! Лише фахівці з розмінування можуть визначити, предмет безпечний чи ні і вилучити його», — застерігають у Мунварті.

Варто нагадати, мешканці Ірпінської громади можуть звертатися на цілодобову «Гарячу лінію» Муніципальної варти Ірпеня: (073) 070-05-57, (068) 379-92-27, (04597) 60-400.



Джерело: ITV