За що можна отримати штраф, коли робите ремонт в квартирі?

image
1 Серпня 2020, 18:44
Поділитися:

Опубліковано: 01 Серпня 2020

1 переглядів

Ще коли жив в багатоповерхівці. мріяв що колись переїду у власний будинок подалі від сусіда з перфоратором. Але тут мене наздогнав сусід з газонокосаркою.

Ми усі часом буваємо в ролі такого сусіда, тому що ремонт в квартирі таки інколи робити потрібно. Отже в що варто знати щоб не втрапити в халепу.

Кожен з мешканців багатоповерхівки відповідає як за стан власної квартири, так і за стан усього будинку. І деякі роботи у квартирах проводити взагалі не можна через те, що вони можуть стати причиною руйнування будинку.

Що не можна робити?

Розбирати зовнішні стіни, щоб приєднати лоджію чи балкон до кімнати.
Частково або повністю розбирати міжповерхові перекриття, щоб зробити одну дворівневу квартиру з двох, що знаходяться одна над іншою.
Збільшувати площу санвузлу за рахунок площі інших приміщень квартири.
Робити отвори у опорних стінах. Для виконання таких робіт необхідно затвердити проєктну документацію.
Робити самовільні прибудови чи надбудови до багатоповерхівки.

Крім того, важливо пам’ятати, що в багатоквартирних житлових будинках, в тому числі гуртожитках забороняється проводити роботи підвищеної шумності з 21:00 до 8:00 години у будні, а також цілодобово — у свята та вихідні.

А щоб перевести житлове приміщення в нежитлове необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування, де видадуть дозвіл на проведення реконструкції. Однак зробити з житлового приміщення офіс чи магазин можна лише у квартирі, яка розташована на першому чи цокольному поверсі.

Також рекомендують попередити сусідів що збираєтесь робити ремонт і відразу домовитиь про “години тиші” наприклад якщо у сусідів мала дитина і їй потрібно спати вдень.

Джерело: Обухів Online