За рік виконком Ірпінської міськради не освоїв майже 250 млн грн, виділених на відбудову житла містян

За рік виконком Ірпінської міськради не освоїв майже 250 млн грн, виділених на відбудову житла містян
15 Жовтня 2024, 14:52
Поділитися:

Цього року Ірпінь отримав майже 313 млн грн державної субвенції. Левова частка цих коштів – 295,6 млн грн — передбачалася на відбудову постраждалих внаслідок бойових дій багатоквартирних будинків. Однак станом на початок жовтня виконком ІМР використав, тобто сплатив підрядникам за роботи, лише 64,2 млн грн. Решта залишаються неосвоєними. Про це журналістам ITV повідомило джерело у міськраді. 

Наприклад, на відбудову будинку на вул. Шевченка, 4 Ірпінь отримав 48,1 млн грн держсубвенції. Ремонт почали ще минулого листопада. Однак вже більше двох місяців жодних робіт у будинку не спостерігається. Роботи профінансовано лише на 6,7 млн грн.

Досі зовсім не освоєний 21 млн грн на відбудову будинку на Котляревського, 54-а. 

Із 37 млн грн, передбачених на ремонт будинку на Миру, 10, використано лише 2,9 млн грн. 

Із 79 млн грн, що передбачалися на реконструкцію будинку на Соборній, 107, використано лише 15 млн грн. 

Із 37,6 млн грн, передбачених на ремонт будинку на Полтавській, 61, використано лише 15 млн грн. 

Також досі не використані понад 11 млн грн, які ще у 2023 році були виділені у міськраді на реконструкцію приміщення Управління праці та соцзахисту населення. Тоді анонсували створення міського  центру соціальних послуг.

Загалом майже за рік виконком не зміг освоїти понад 78% виділених державних коштів. При цьому в місті часто озвучується, що коштів на відбудову не вистачає…

Джерело: Містоінформ