За рік патрульні Київщини притягнули до відповідальності понад 4300 курців і любителів спиртного

image
12 Січня 2021, 13:51
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Протягом 2020 року патрульні поліцейські притягнули до відповідальності 2200 жителів Київщини за розпивання алкоголю або появу в п’яному вигляді в громадських місцях та 2131 особу – за паління в місцях, де воно заборонене. Така інформація опублікована на сторінці патрульної поліції області у фейсбуці.

Правоохоронці наголошують, що, згідно зі ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені протягом року вдруге, караються штрафом від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів, а втретє – штрафом від 6 до 8 мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами тривалістю від 20 до 30 годин, або виправними роботами на строк від 1 до 2 місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративним арештом до 15 діб.

Також патрульна поліція нагадала, що куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів заборонене в ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, у під’їздах житлових будинків, підземних переходах, на зупинках громадського транспорту та в транспорті загального користування, у приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, у ресторанах, готелях, гуртожитках, в аеропортах та на вокзалах, у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, закладів фізичної культури.

Для курців, які притягуються до відповідальності вперше протягом року, санкція статті ст. 175-1 КУпАП передбачає попередження або штраф від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне правопорушення – штраф від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, за минулий рік патрульні поліцейські Київської області склали адміністративні матеріали щодо 1135 пішоходів, які переходили дороги в нестановлених місцях.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV