За понад півтора року війни рф вщент зруйнувала 193 лікарні

image
7 Листопада 2023, 15:20
Поділитися:

7 листопада 2023 г. 15:05

За понад півтора року повномасштабної війни росія пошкодила 1468 об’єктів медичних закладів України, ще 193 було зруйновано вщент. Станом на початок листопада 2023 року ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок “екстренки”.

Про це, як передає KВ, йдеться в Урядовому порталі з посиланням на Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У пресслужбі Міністерства охорони здоров’я підкреслили, що найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини та Херсонщини.

“Від початку війни ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок “екстренки”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, у МОЗ зазначили, що попри всі атаки на медичні заклади, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури.

“Першочергово йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень”, – додали у пресслужбі.

Крім того, у Міністерстві наголосили, що станом на початок листопада 2023 року вже вдалося повністю відновити 421 об’єкт медзакладів, ще 413 об’єктів відновлено частково. Найбільше відновлених медзакладів наразі на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Читайте: У міській лікарні Вишневого встановили сонячні панелі, – МОЗ

Фото: Слово і Діло

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона