За підтримки ВІДВАЖНИХ в Ірпені проведуть художній пленер «Намальований Ірпінь»

image
9 Серпня 2023, 19:06
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінь знову зустрічає майстрів пензля. 13-20 серпня за підтримки товариства ВІДВАЖНИХ в Ірпені проведуть VII Відкритий художній пленер «Намальований Ірпінь» імені Володимира Сидорука. Співзасновником пленеру є СЕО Товариства ВІДВАЖНИХ Володимир Карплюк.

Художній пленер «Намальований Ірпінь» об’єднає 20 художників з різних куточків України, до них приєднається ще 20 майстрів пензля з Ірпеня та Бучі. Цього року учасники пленеру зануряться у творчий процес, втілюючи на полотнах красу Ірпеня 2023 на тему — «Ірпінь: Мистецтво відродження».

«Потужну мистецьку традицію, яку у 2017 році започаткували тодішній міський голова Володимир Карплюк та нині покійний Заслужений художник України Костянтин Могилевський, і яка відтоді щороку збирала близько 50 художників для спільної творчої праці в нашому місті, не змогла перервати війна» — розповіла Євгенія Антонюк
Подивитися результати роботи художників можна буде 19 серпня о 16:00 на Мистецькій алеї поруч з готелем «Ірпінь».

У подальшому роботи учасників пленеру будуть виставлені на продаж на світових майданчиках з метою залучення коштів на відбудову соціальної та житлової інфраструктури. І в цьому полягатиме внесок учасників пленеру.

Нагадаємо, щороку в місті Ірпінь Київської області проходить Всеукраїнський художній пленер “Намальований Ірпінь”. Починаючи з 2021 року, товариство “Відважних” започаткувало спеціальну премію “Мистецтво Відважних” з грошовою винагородою 20 000 гривень за кращу картину з краєвидами Ірпінської громади. Крім художньої спрямованості, Товариство ВІДВАЖНИХ також розвиває та підтримує літературний аспект. Щороку в Ірпені відзначають Літературну премію Ірпеня, а в червні 2023 року за підтримки компанії було створено найбільший Літературний мурал «Нетаємна вечеря письменників» у місті Ірпінь.



Джерело: ITV