ЗА ПІДТРИМКИ ТОВАРИСТВА «ВІДВАЖНИХ» ТА ПІД ПАТРОНАТОМ ІРПІНСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ОЛЕКСАНДРА МАРКУШИНА ОРГАНІЗОВУЄТЬСЯ МАСШТАБНА ВЕЛОГОНКА «GRAVEL CHALLENGE»

image
28 Травня 2021, 18:19
Поділитися:

6 червня на ірпінській набережній стартує і фінішує масштабна велогонка «Gravel Challenge», у якій візьмуть участь 250 спортсменів. Перегони відбудуться в новому форматі gravel rally. 

Формат гонки gravel rally з’явився в карантинний період – він дозволяє випускати велосипедистів на маршрут невеликими групами та уникнути скупчення учасників на старті й на дистанції. Маршрут включає п’ять швидкісних спецділянок. Для визначення результатів змагань враховуватиметься лише сумарний час руху цими ділянками.

«Маршрут розроблено таким чином, щоб він був максимально віддалений від населених пунктів але доступний для будь-якого велосипеда. Переважно це грунтові польові і лісові дороги. Але ми знайшли три дуже цікаві ділянки – дві гравійні й одну вкриту бруківкою. Маршрут дуже мальовничий і до минулого року мало кому відомий. За шість годин вам потрібно подолати близько 70 кілометрів, виконати креативні завдання, знайти таємний маршрут та випробувати свою удачу», – зазначають у Новій федерації велоспорту Києва, яка виступила організатором перегонів.

За результатами змагань нагороди отримають 12 найшвидших гонщиків (6 чоловіків і стільки ж жінок). Під час нагородження також будуть вручені призи, які учасники гонки виграють на чекпоінті «Gravel Joker». Крім того, протягом тижня розігруватимуться призи серед тих спортсменів, які зроблять на маршруті селфі з коровою та опублікують ці фото у фейсбуці чи інстаграмі. Велосипедисти зможуть стартувати на набережній із 8:00 та мають фінішувати до 15:00. На 16:00 запланована церемонія нагородження.

Нагадаємо, 15–16 травня ірпінська набережна стала місцем старту і фінішу веломарафону «GRVL200 – Ірпінь», у якому взяли участь 130 спортсменів із Київщини, Києва, Дніпропетровщини, Польщі, Білорусі та Казахстану.