За підробку Covid-сертифікатів лікарів засуджуватимуть до трьох років в’язниці

image
4 Жовтня 2021, 17:41
Поділитися:

Уряд посилив кримінальну відповідальність за виготовлення фейкових COVID-сертифікатів. Про це заявив головний санітарний лікар стануІгор Кузінвефірітелеканалу UA: Перший.
«Покарання за підробку COVID-сертифікатів піде за статтею, що стосується підробки документів. Специфічної статті немає. Зараз відповідальність, яка є, – за внесення неправдивих даних. Для лікаря це – від позбавлення права займатися медичною діяльністю до трьох років позбавлення волі» – пояснює Кузін.
Попит на фейкові сертифікати на «чорному» ринку лише зростають, як і їх ціна. Зараз прайс виріс утричі і фейковий COVID-сертифікат вартує від 6 до 9 тисяч гривень.

Нині Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді законопроект про посилення кримінальної відповідальності за такі махінації.
«Підробив такі документи – штраф від 170 тисяч, або строк до трьох років. Штрафи в тисячі гривень та обмеження волі до двох років буде передбачено як для людей, які свідомо використовують підроблені документи, так і для лікарів, які свідомо носять неправдиву інформацію про щеплення», — зауважує Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
В Україні вже притягнули до відповідальності першого лікаря зПавлограда Дніпропетровської області, який підроблював COVID-сертифікати. Його оштрафували на 34 тис. грн та позбавили права діяльності за фахом на один рік.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua