За паління бур’янів — від 10 до 15 років з конфіскацією

image
23 Березня 2022, 20:24
Поділитися:

Рятувальники традиційно попереджають: не  випалюйте сухостій та сміття.

«Зараз за добу в Україні трапляється більше 300 пожеж в екосистемах. Внаслідок займань на відкритих територіях страждає не лише довкілля, тварини та майно громадян, а й люди дихають небезпечними продуктами горіння.

Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’яному настилі. Паліть ворога, а не суху траву!» — йдеться на Фейсбук сторінці ДСНС.

Бориспільський міський голова Володимир Борисенко у своїх відео зверненнях неодноразово закликав утриматися від паління сухої трави. «Про це просили й до війни. Паління трави суттєво ускладнює роботу нашим Збройним силам та додає роботи працівникам ДСНС, які повинні оперативно реагувати на всі виклики», — зазначив очільник Бориспільської громади.

Про посилення відповідальності  за спалювання сухостою повідомляє й Бориспільське КП “ВУКГ” міста Борисполя. Так, на офіційній сторінці КП у мережі Фейсбук йдеться про те, що спалювання листя і трави в умовах воєнного стану розцінюється як диверсія. Зараз такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Відповідні зміни внесені до ст. 113 ККУ: «Спалювання сухостою розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна».

Як альтернативу спаленню комунгосп рекомендує компостувати сухостій або замовити на підприємстві послугу з його вивезення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама