За останні 2 дні рівень водопілля в межах столиці впав на 30 см, – КМВА

image
10 Травня 2023, 11:46
Поділитися:

10 травня 2023 г. 11:44

У столиці станом на ранок 10 травня в порівнянні з попередніми двома днями рівень водопілля зменшився на 30 см. Також аварійних підтоплень по місту не зафіксовано.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМВА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За інформацією Укргідрометцентру станом на 9:00 10 травня 2023 року рівень води в р. Дніпро, в Києві біля мосту “Метро” складає 9 270 см (за Балтійською системою висот). За останні 2 дні рівень водопілля в межах столиці впав аж на 30 см! Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається – І (жовтий). На даний момент по м. Києву не зафіксовано аварійних підтоплень”, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Однак, за словами Попка, все ще продовжує спостерігатися підтоплення заплави шаром близько 15-20 см – острови у парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення.

Нагадаємо, з 9 травня, і до п’ятниці, 12 травня, на території Броварського району продовжуватиметься повільне зростання рівня водопілля на річці Десна. На Київщині оголосили про І рівень небезпеки у зв’язку з незначним затопленням понижених ділянок заплави.

Читайте: Впродовж чотирьох днів у Броварському районі рівень водопілля на річці Десна зросте на 3 сантиметри

Фото: КМВА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона