За оренду комунального майна плату не нараховуватимуть

image
1 Квітня 2020, 22:51
Поділитися:

На 72 позачерговій сесії Бориспільської міської ради 1 квітня депутати вирішили питання звільнення від оплати оренди комунального майна, яке підприємці не можуть використовувати у період карантину. 

Питання «Про звільнення орендарів від орендної плати за користування майном» було додатковим у порядку денному. У рішенні зокрема йдеться: 

«Звільнити від орендної плати комунальним майном територіальної громади міста Борисполя на період дії карантину, встановленого Постановою Кабінету Міністрів України, орендарів згідно додатку до даного рішення».

Головне управління ЖКГ Бориспільської міської ради повинне:

Повідомити орендарів комунального майна міста Борисполя щодо необхідності припинення діяльності у нежитлових приміщеннях комунальної власності територіальної громади міста Борисполя на період дії карантину. 
Припинити нарахування орендної плати орендарям комунального майна територіальної громади міста Борисполя. 
Орендарям комунального майна територіальної громади Борисполя, які зупинили свою господарську діяльність, потрібно письмово звернутися до Бориспільської міської ради щодо звільнення їх від сплати орендної плати. 

Термінів подачі звернення не визначено. Підставою звільнення від орендної плати може бути особисте звернення орендаря. 

Види підприємницької діяльності, які звільняються від оренди: побутові послуги, ремонт побутових виробів, телерадіоапаратури, пошиття та ремонт одягу, торгівля непродовольчими товарами, перукарні, ремонт взуття тощо. 

У переліку 142 фізичні особи-підприємці, список може буде доповненим. 

Надавачів рекламних послуг, в тому числі посередництвом сіті-лайтів та білбордів, у списку немає. Щоб уникнути конфлікту інтересів і підтримати орендарів, деякі підприємства, які належать депутатам, були викреслені зі списку. 

Наголошувалося, що питання оплати комерційних торгових площ міська влада вирішувати не може (орендодавців держава звільнила від плати за землю). Приватним орендодавцям не потрібен дозвіл депутатів на зменшення орендної плати наймачам.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама