«ЗА мир» та «Проти» капітуляції перед агресором: як проголосували броварські депутати

image
10 Жовтня 2019, 20:24
Поділитися:

Позачергова сесія БМР зібралась сьогодні, 10 жовтня, для ухвалення термінових рішень та розпочалась із розгляду зовнішньополітичної ситуації, яка склалась у результаті заяв вищого керівництва держави щодо  відведення сил і засобів Збройних Сил України, інших утворених, відповідно до законів України, військових правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України від меж тимчасово окупованих територій  Донецької та Луганської областей у рамках застосування так званої «формули Штайнмайєра».

На сьогоднішньому засіданні, крім депутатів, були представники волонтерської спільноти міста, ветерани АТО, бійці-добровольці та звичайні броварчани, які від початку війни допомагали нашим захисникам на передовій.

Ініціатор проєкту депутат БМР Євген Гредунов зачитав преамбулу до документа в якій, зокрема, наголосив: «…Ми не можемо стояти осторонь політичних процесів, що відбуваються в нашій державі, розуміємо, що від дій керівництва залежить вектор розвитку країни та громадський спокій. Ми підтримуємо суверенність, унітарність, соборність України та її конституційний устрій. Ми виступаємо за європейський шлях розвитку країни. Ми проти капітуляції перед країною-агресоркою Російською Федерацією в будь-яких її формах. Ми за міжнародну співпрацю щодо тиску на агресора з метою повернення територій та зміни імперської політики РФ на дружню до України та інших сусідніх країн. Ми за відновлення державного суверенітету та встановлення повного контролю над окупованими територіями Донбасу та Криму…».

Євген Гредунов

Депутат Андрій Саук,  висловлюючись на підтримку ініціативи колеги, нагадав присутнім, що боротись потрібно не лише з зовнішніми ворогами, а й внутрішніми: «Чинний мер міста Ігор Сапожко не так давно був членом Партії регіонів і я нагадаю, як відправляли автобуси від міської ради на Антимайдан і як мітингарів на Майдані у 2013 році називали «радикалами». Я хочу, щоб люди пам’ятали про це».
До слова, сам міський голова на позачергову сесію не з’явився. Секретар міської ради повідомив, що Ігор Сапожко перебуває на лікарняному.

Депутат Сергій Бойко у залі засідання з голосу запропонував змінити текст звернення і додати кілька пунктів-вимог до вищого керівництва держави. Так, пропонувалось:

розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією;
вимагати реальних кроків на підтримку України від держав, що гарантували її безпеку;
укласти двосторонні угоди з США та Великобританією про повномасштабну військову допомогу Україні та надання летальної зброї та інші.

Втім, ініціативу депутата-свободівця не підтримали.
Відтак, 24 голосами депутати Броварської міської  ради ухвалили заяву щодо неприпустимості відведення сил і засобів Збройних Сил України від меж тимчасово окупованих територій та недопущення капітуляції України перед агресором.

Депутат БМР Василь Кочубей «утримався» під час голосування не аргументуючи свого рішення, депутатка Тетяна Крилова участі в голосуванні не взяла.

«формула Штайнмаєра»

Нагадаємо:

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану «формулу Штайнмаєра» щодо виборів на окупованому Донбасі та початку процесу відводу військ;
3 жовтня Зеленський наголосив, що вибори на поки непідконтрольній Києву території Донбасу можуть відбутися лише за українським законодавством;
6 жовтня акції «Ні капітуляції» проти «формули Штайнмаєра» та відведення українських військ від лінії розмежування на Донбасі відбулися у десятках українських міст та закордоном: окрім Києва, у більшості обласних центрів: Запоріжжі, Херсоні, Івано-Франківську, Сумах, Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Вінниці, Тернополі, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Хмельницькому, Полтаві, Одесі, Чернігові, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Ужгороді, а також у Кривому Розі, Маріуполі,  Краматорську, Сєвєродонецьку, Мелітополі, Нікополі, Рівному, Козятині, Славуті, Бердянську, Кременчуці;
Проти реалізації «формули Штайнмаєра» виступили Львівська, Івано-Франківська та Хмельницька обласні ради, Сумська та Кропивницька міські ради. Аналогічні звернення зараз приймають міські, селищні та обласні ради на всій території України.

Повний текст звернення оприлюднено на сайті  м. Бровари.

Читайте також:

1.Позачергова сесія Броварської міськради відбудеться 10 жовтня  

2.«Формула Штайнмаєра»: Україна протестує, а Броварська міськрада затягує із призначенням сесії? 

Фото – «Трибуни-Броварів»

Джерело: Трибуна Бровари