За минулу добу коронавірус виявили в 447 мешканців столиці

image
26 Вересня 2020, 10:27
Поділитися:

Кількість хворих на коронавірус у Києві продовжує збільшуватись. За минулу добу вірус виявили в 447 людей. Зокрема, у 42 дітей. 8 хворих померли. Загалом коронавірус забрав життя 350 киян.
 
-На сьогодні в столиці вже 21492 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, – повідомив мер столиці Віталій Кличко.
 
Захворіли: 
▫️230 жінок віком від 18 до 89 років
▫️175 чоловіків віком від 19 до 96 рокiв
▫️21 дівчинка від 1 до 16 років та 21 хлопчик від 4 років до 16.
Захворіли, зокрема, 14 медиків.
 
Не зменшується  і кількість госпіталізованих хворих. До лікарень столиці потрапили 59 пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів.
 
Одужали за минулу добу 132 людини. Всього коронавірус подолали 6387 мешканців Києва.
 
Найбільше випадків захворювання виявили в Дніпровському районі – 66. В Оболонському – 60. Та в Деснянському районі – 58 випадків.
 
-Вірус стрімко розповсюджується. Будьте обережними і дотримуйтесь елементарних правил!  Бережіть себе! – наголошує мер. 
 
Він повідомив, що всі столичні лікарні, які приймають хворих на коронавірус, забезпечені необхідними ліками та захисними засобами. Кожному пацієнту, який має симптоми захворювання на коронавірус, і має направлення від сімейного лікаря, тести в комунальних медзакладах столиці роблять безкоштовно

Мер також зазначив, що в Києві сьогодні найвищий показник тестування в Україні – понад 250 тестів на 100 тисяч населення.

Віталій Кличко підкреслив, що місто заздалегідь підготувалося до можливих варіантів розвитку ситуації з розповсюдженням вірусу.

-У Києві в лікарнях сьогодні перебувають більше тисячі хворих на коронавірус. Місто підготувало понад 2 тисячі ліжок для прийому таких хворих. Якщо буде потреба, ми готові розгорнути до 11 тисяч ліжок в медзакладах нашого міста, – заявив Віталій Кличко.

Наталка Марків

 

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ