“За Майбутнє” закликала владу Київщини вирішити питання боргу “Енергоатому” перед громадами біля Зони відчуження

image
10 Червня 2021, 18:25
Поділитися:

10 июня 2021 г. 18:04

Державна компанія “Енергоатом” не виконує зобов’язань, взятих на себе під час будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Згідно з законом, Енергоатом повинен був 10% від вартості будівництва відрахувати на три місцеві громади: Поліську, Іванківську і Славутицьку. На сьогодні ці зобов’язання виконані на 1-2%.

Про це, як KV повідомили у політсилі, заявив на сесії Київської обласної ради заявив депутат з фракції “За Майбутнє” Олександр Леляк.

“У зоні відчуження завершується будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Згідно з законом, “Енергоатом” повинен був 10% від вартості будівництва відрахувати на три місцеві громади: Поліську, Іванківську і Славутицьку. На сьогодні ці зобов’язання виконані на 1-2%. А йдеться про кошти для цих трьох громад у розмірі близько 3,5 млрд грн. За них можна було б вирішити абсолютну більшість проблем північної частини Київської області. І дати поштовх для розвитку цих громад”, – стверджує депутат.

За його словами, місцеві мешканці уже готові до радикальних кроків.

“Люди зараз звертаються із цією проблемою і хочуть перекривати в’їзд на територію Зони відчуження”, – додав Леляк.

в Телеграм

Депутат запропонував організувати зустріч за участі представників влади, депутатів, керівників громад та представників “Енергоатому”. За його словами, люди мають отримати гарантії вирішення цих проблем.

У “За Майбутнє” нагадали, що нинішній голова фракції політсили у Київській облраді Ярослав Москаленко піднімав це питання перед обласною та державною владою ще два роки тому. Окрім іншого, депутат також зазначав, що з того часу ситуація з цими виплатами практично не змінилася.

Читайте: Коштами ЦСВЯПу мають розпоряджатися місцеві громади

Фото: соцсети

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона