За карикатуру на поліціянта з Броварів – кримінальна відповідальність

image
22 Листопада 2019, 15:21
Поділитися:

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за картинки в соцмережі на полісмена з Броварів. Чоловік розмістив у Фейсбуку карикатури образливого змісту із погрозами насильства на адресу офіцера. Тепер затриманому інкримінують, окрім іншого, «втручання в діяльність працівника правоохоронного органу». Про це звітує пресслужба Нацполіції Київської області.

Як зазначають правоохоронці, вчора, 21 листопада, 39-річний чоловік розмістив у Фейсбуку карикатури. У них були образи та погрозами насильства щодо офіцера поліції. Після цього за місцем мешкання родини поліція провела невідкладний обшук і вилучила речові докази.

У результаті, чоловіка затримали і відправили до ізолятора тимчасового утримання. Йому оголосили підозру у вчинені кримінальних правопорушень за ст. 343 («втручання в діяльність працівника правоохоронного органу») та ст. 345 («погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу») Кримінального кодексу України. Подальшу долю фігуранта справи має вирішити суд.

У поліції також вказують, що між затриманим і поліціянтом були конфлікти, що виникали періодично. Правоохоронець нібито відмовився допомогти чоловікові «вирішити особисті проблеми».

У пресслужбі поліції також зазначають, що образливі карикатури чоловік також опублікував і на сторінці дружини. Однак правоохоронці встановили, що  жінка не причетна до цього інциденту.

Головне фото – для ілюстрації. Джерело – «Канал 24»

Джерело: Трибуна Бровари