За які медичні послуги киянам не доведеться платити у 2020 році

image
16 Вересня 2019, 16:56
Поділитися:

У Національній службі охорони здоров’я (НСЗУ) розповіли, які послуги будуть безоплатні за програмою медичних гарантій у 2020 році.

Зокрема, служба буде відшкодовувати медзакладам 8500 грн за пологи, 19 500 грн за лікування одного інсульту, 15 800 грн за лікування інфаркту.

– Ці послуги будуть повністю безоплатними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків, – розповіли у НСЗУ.

Програма медичних гарантій (або гарантований пакет медичних послуг) прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині вже у 2020 році. До неї увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації. Чіткий перелік безоплатних для українців медичних послуг буде відомо після затвердження Державного бюджету на 2020 рік.

Як повідомляється, головним фокусом програми будуть медичні послуги, пов’язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань. Саме за ці послуги НСЗУ буде сплачувати медичним закладам за пріоритетним тарифом, який дозволить пацієнтам отримувати ці послуги безоплатно та відповідної якості.

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ