За гроші “знаходив” у здорових чоловіків тяжкі хвороби: у Києві викрили лікаря, – ФОТО

image
6 Травня 2024, 12:16
Поділитися:

У Києві завідувач ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району допомагав військовозобов’язаним виїжджати за кордон, надаючи їх фейкові довідки.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратурі.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Відомо, що лікар за гроші оформлював завідомо неправдиві висновки та виписки про наявність тяжких хвороб у чоловіків, які підлягають мобілізації. Після цього вони отримували довідки про непридатність до військової служби, що надавало їм можливість перетнути державний кордон.

Свої послуги медик оцінював від 5 до 8 тис. доларів США. Скористались ними змогли понад 20 “ухилянтів”.

Іншим 6 учасникам цієї «схеми», серед яких директор та медсестра однієї з лікарень Дарницького району, лікар-хірург Інституту серця, а також двоє посередників, повідомили про підозру раніше. Тепер їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Як ми писали раніше, у столиці судитимуть завідувача психіатричного відділення однієї з лікарень, який за гроші видавав фіктивні довідки про стан здоров’я що згодом ставало підставою для встановлення групи інвалідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua