За фактами державної зради Офіс генпрокурора розслідує більше 700 справ

image
1 Травня 2022, 19:29
Поділитися:

1 травня 2022 г. 19:19

Генеральна прокуратура України відкрила 738 справ щодо фактів держзради. Підозрюваним у здійсненні цього злочину загрожує довічне ув’язнення. Також велика кількість справ відкрита за діверсії, пособництво державі-агресору та колабораційну діяльність.

Про це KВ стало відомо з повідомлення генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової (на фото) в ефірі інформаційного телемарафону.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Щодо держзради, у нас сьогодні 738 таких справ. Під час воєнного стану за таким обвинуваченням передбачено довічне ув’язнення. Справ щодо диверсій менше – 60, але там передбачені суворі санкції, в умовах воєнного стану довічне ув’язнення з конфіскацією всього майна”, – повідомила генпрокурорка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Венедиктова додала, що ще 780 справ відкриті за фактами колабораційної діяльності і пособництва державі-агресору. Обвинуваченим загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Київській області двох чоловіків підозрюють у державній зраді та умисному вбивстві мирних мешканців. За даними слідства, колаборанти співпрацювали з окупантами, отримали від них зброю та застрелили жителів Великої Димерки.

Читайте: В Києві засудили офіцера-зрадника з Криму

Фото: Facebook Ірини Венедиктової

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона