За два тижні кияни принесли в пункти утилізації майже тисячу новорічних дерев

image
19 Січня 2023, 20:06
Поділитися:

19 січня 2023 г. 20:02

Від початку роботи пунктів прийому та утилізації хвойних дерев містяни здали на переробку близько 1000 ялинок та сосен. Пункти працюють в усіх районах Києва. Наразі найактивнішими виявилися мешканці Оболонського та Шевченківського районів. Здати новорічне дерево можна до 31 січня включно.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє КМДА з посиланням на КО“Київзеленбуд”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що цифразданих на переробкудеревбуде значно менша, ніж минулого року.

“У 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисячі новорічних дерев. Та ми зі зрозумілих причин і не очікували цього року ажіотажу, як у попередні роки: багато хто просто відмовився ставити ялинки, бо війна – не час святкувати, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, є чимало прихильників штучних прикрас. Та попереду ще одна хвиля – більшість киян виносять з дому ялинки саме після Водохреща”, – зазначив генеральний директор КО “Київзеленбуд” Олексій Король.

Зібрані дерева перероблять на щепу у спеціальному тріскоподрібнювачу, яку навесні використають для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин, а взимку – для захисту ґрунту від промерзання.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Наразіпрацюють 17 пунктів утилізації новорічних ялинокна базі підприємств КО “Київзеленбуд”: 11 пунктів відкрито на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 – на територіях лісництв КП “Дарницьке ЛПГ” і КП “ЛПГ “Конча-Заспа”.

Локації та контакти відповідальних осіб можна переглянути на мапі:http://kyivzelenbud.com/maps/utylizatsiya-novorichnyh-yalynok.

Читайте: Пункти утилізації новорічнихялиноку Києві працюватимуть із 4 до 31 січня (адреси)

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона