За досвідом ірпінської первинки приїхали лікарі із семи міст України (відео)

image
29 Вересня 2023, 16:54
Поділитися:

Познайомитися із досвідом роботи Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги вкотре з’їхалися колеги із різних куточків України. Цього разу ірпінці розповіли, як виграли грант від USAID – агентства США із міжнародного розвитку, та чим він їм допоміг.

Дмитро, юридичний консультант Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:

«Формування бюджетної частини — це покращення матеріально-технічної бази підприємства, проведення навчань, бо грант у більшій частині спрямований на проведення цих навчань, це розвиток підприємства у цілому».

Грант від USAID ірпінські медики знайшли на сайті «Prostir.ua», пройшли відбір і отримали 50 тисяч доларів на розвиток первинної медико-санітарної допомоги. І це не єдиний грант, який вдалося отримати ірпінським медикам від USAID.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:

«На сьогодні ми у підприємстві реалізовуємо два гранти. Цей і є ще з USAID також грант відновлення, у рамках якого ми відновлюємо нашу Гостомельську амбулаторію. Це додаткові кошти. Вони не державні, не місцевого бюджету, але вони йдуть у наше підприємство, вони збільшують обсяг бюджетних видатків нашого підприємства і за рахунок нього ми робимо краще для нашої громади, для нашого закладу».

Лікарі із Сум, Хмельницького, Малина та інших міст України не лише слухали розповіді колег, але й побачили, як працює Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги зсередини.

Любов Павлюк, заступниця головного лікаря з медичної частини центру первинної медико-санітарної допомоги м. Малин:

«Це все для покращення нашої роботи і їхньої також та кращого обслуговування наших пацієнтів і їхніх. Так що ми маємо, чого у них вчитися, і будемо переймати досвід».

Людмила Цюкало, медична директорка центру первинної медико-санітарної допомоги №2 у м. Суми:

«Нам було цікаво отримати досвід такого перспективного, розвинутого центру міста Ірпінь. Бажаємо такій команді успіхів і процвітання у подальшій їхній праці».

Джерело: Містоінформ