За день у столиці склали 18 протоколів на порушників правил карантину

image
15 Вересня 2020, 18:30
Поділитися:

Щодня спеціальні комісії моніторять київські магазини, ресторани, школи та ринки, чи дотримуються у них протиепідемічних заходів. Так, 14 вересня за участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві перевірили 61 об’єкт.

-Провели моніторинг 17 закладів громадського харчування, 20 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 22 – непродовольчими товарами, 2 студентських гуртожитки. За результатами склали 18 протоколів відповідно до ст.44-3 за порушення правил щодо карантину людей. Серед порушників 3 заклади громадського харчування, 6 продовольчих магазинів, 7 – промислових. Ще два протоколи складено через порушення у гуртожитках, – зазначили у фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві

За порушення правил на громадян можуть накласти штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від двох до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, через збільшення кількості хворих на COVID-19, Київ увійшов до «помаранчевої» зони епідеміологічної небезпеки. Нове епідемічне зонування визначила  Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Воно встановлюється на 14 днів.

Наталка Марків

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ