За декілька місяців у Києві вилучили понад 1500 перепусток

image
11 Жовтня 2023, 10:49
Поділитися:

У Києві за останні декілька місяців правоохоронці вилучили понад 1500 нелегальних або використаних із порушеннями перепусток для пересування містом під час комендантської години.

Про це повідомили в КМВА.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Тоді скоріше долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Контроль за дотриманням правил використання цих перепусток здійснюється поліцією на дорогах або на блокпостах. Нелегальні перепустки, або використані із порушеннями – вилучаються. Лише за останні декілька місяців було вилучено понад півтори тисячі таких документів, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, переважна більшість киян відповідально дотримується встановлених правил.

Зрозуміла обурлива реакція суспільства на відео в соціальних мережах, де хтось роз’їжджає під час комендантської години. Звичайно, це порушення. І в кожному окремому випадку потрібно розбиратися. Але щоб уникнули маніпуляцій в ЗМІ, потрібно знати головні правові нюанси обмежень, – зауважив Попко.

Зокрема, він зазначив, що перепустка на комендантську годину не дає право проїзду через Південний міст ні вдень, ні вночі. Право проїзду мають виключно військовослужбовці та інші представники сил оборони; транспорт, який забезпечує життєдіяльність міста; великовантажні автомобілі.

Крім того, перепустки на комендантську годину видаються чітко на конкретне авто і конкретного водія/водіїв. В цьому документі зазначено марку, колір, номера машини, дані водія який має право кермувати, кому належить це авто та хто видав перепустку. Кожна перепустка має захист і свій унікальний номер.

Нагадаємо, видавати перепустки на комендантську годину по Києву та області має право: Київська міська військова адміністрація, Київська обласна військова адміністрація, КМДА, військова служба правопорядку.

Контроль за дотриманням правил використання цих перепусток здійснюється поліцією на дорогах або на блокпостах. Нелегальні перепустки, або використані із порушеннями – вилучаються.

Як ми писали раніше, у мережі розгорається черговий скандал через порушення комендантської години в Києві. Так, дві блогерки хизувались перед підписниками перепустками, що дозволяють перебування на вулиці під час дії комендантської години.

Також розповідали, що під час патрулювання охоронці порядку зупинили правопорушників, які гуляли під час комендантської години та мали при собі наркотичні речовини.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua