За будівництвом метро на Виноградар кияни тепер спостерігають з вікон своїх квартир

image
2 Березня 2020, 18:37
Поділитися:

Кияни з вікон своїх квартир у новобудовах «Крістер-граду» майже спостерігають за майже цілодобовим і без вихідних спорудженням метро на Виноградар і за тим, як поруч, майже впритул, будуються нові житлові висотки на місці колишніх садів агрокомбінату. Дільниця, яку прокладають від станції «Сирець», має довжину 3,7 км і матиме дві нові станції: «Мостицька» та «Проспект Правди», які здадуть в експлуатацію наприкінці 2021 році. Збудують також електродепо у Подільському районі та дільницю вилочного відгалуження в бік станції «Виноградар».

На вулиці Сергія Данченка нині завершують будівництво вентиляційного тунелю. Він знаходиться між майбутніми станціями “Мостицька” та “Проспект Правди”.  Також триває облаштування вентиляційної камери, де розмістять вентилятори та допоміжне обладнання. Про це повідомляє ПАТ «Київметробуд».

Нагадаємо, згідно з проектом, ПАТ «Київметробуд» з нуля побудує тунелі (зокрема перегінний), прокладе колії та контактні рейки, всі необхідні комунікації, збудує та повністю оздобить нові станції.

Враховуючи велику протяжність ділянки, що будується, та розмаїття будівельних робіт, пускова ділянка поділена на декілька майданчиків. Кожен виконує свою особливу роль: будівництво станцій, будівництво інженерної інфраструктури метрополітену, проходка тунелів щитом, прокладання тунелів відкритим способом тощо.

Фото Івана Дибкова “Вечірній Київ”

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ