За 10 тижнів агресії рф в Україні розпочато понад 10 тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів рашистів

image
5 Травня 2022, 18:08
Поділитися:

5 травня 2022 г. 18:00

В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф Нацполіція отримали та опрацювали майже 2 млн повідомлень громадян. Водночас кількість заяв про кримінальні правопорушення зменшилась у півтора рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні голови Національної поліції України Ігоря Клименка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Станом на сьогодні за зверненнями громадян зареєстровано трохи більше 36 тисяч злочинів. У фокусі уваги правоохоронців перебувають майнові злочини, скоєні в умовах воєнного стану. Наразі таких зафіксовано понад 6500, з них більше 5900 – крадіжки. Майже 1700 осіб, причетних до крадіжок, розбоїв та грабежів, мають статус підозрюваних. Для порівняння, минулого року в цей період ми зареєстрували понад 21 тисячу майнових злочинів, 20 тисяч з яких – за фактом крадіжки”, – повідомив очільник відомства.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Нацполіція продовжує вести роботу із виявлення ворожих агентів та посібників окупантів.

Як повідомив Клименко, правоохоронці затримали понад 750 ймовірних диверсантів. Також слідчі поліції розпочали понад 480 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність, більше 70 осіб вже отримали повідомлення про підозру за співпрацю з ворогом.

Нагадаємо, на кінець квітня поліція розслідувала більше 5,5 тисяч кримінальних проваджень за скоєння майнових злочинів громадянами України у період війни. Понад 1200 осіб викрито в мародерстві.

Читайте: На Київщині правоохоронці виявили вже понад 1200 тіл загиблих мирних мешканців

Фото: МВС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона