З жовтня 2020 року Макарівська центральна районна лікарня отримала статус інфекційного госпіталю на 120 ліжок – Макарів Діловий

image
3 Травня 2021, 20:00
Поділитися:

На сьогоднішній день медичним персоналом лікарні було проліковано 1020 хворих, з них з підтвердженим діагнозом COVID-19 – 778 пацієнтів.
Померло 196 хворих, з них з установленим діагнозом COVID-19 – 171 людина. Про це повідомив директор комунального некомерційного підприємства «Макарівська районна лікарня» Макарівської селищної ради Олексій Кравець.
Також він розповів, що менш, ніж за рік лікарня суттєво змінила напрямок надання послуг (зараз це хворі з підтвердженим діагнозом на коронавірус або з підозрою на цю недугу). У зв’язку з цим було зроблено розводку подачі кисню на 120 ліжок, передбачених для пацієнтів, яким потрібна киснева підтримка.
Зараз в Україні дуже складна ситуація з отриманням кисню, його катастрофічно не вистачає. Щодня до нашої лікарні привозять 24 кисневі балони вартістю 400 грн кожен. В першу чергу ми повністю забезпечуємо подачею кисню 6 ліжок реанімаційного відділення і подаємо кисень на 96 кисневих концентраторів. Тому, практично всі хворі в нашому медичному закладі забезпечені безперебійною подачею кисню.

«Радий відмітити, що протягом останніх 2 тижнів ми спостерігаємо спад кількості підтверджених випадків на коронавірус. На сьогоднішній день у закладі перебуває 54 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. Два тижні тому це було 96 хворих.
Завдяки коштам, які надходять від Національної Служби Здоров’я на лікування хворих на коронавірус пацієнтів, лікарня повністю забезпечена медикаментами, ми маємо змогу платити гідну заробітну плату лікарям, медичним сестрам та молодшому медичному персоналу саме із зароблених медичним закладом коштів!»
У зв’язку з дефіцитом кисню в державі, ми вирішили придбати кисневу станцію вартістю 2,5 млн грн потужністю 60 л на хв.
Також було закуплено додатковий апарат ШВЛ за понад 700 тис грн, за 220 тис грн придбали концентратор високого тиску.
На сьогоднішній день з бюджету громади нам фінансується лише енергоносії. Усі інші витрати маємо змогу закривати заробленими коштами НЦЗУ.
За кошти держбюджету усі медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту на 3 місяці.
І хочу подякувати небайдужим громадянам, які допомагають лікарні, привозять памперси, маски, багато підприємств на Макарівщині відгукнулись і надали нам у користування балони.
Також завдяки сприянню депутата Київської обласної ради Тетяни Семенової за забезпеченням опорних лікарень (такою є наш лікувальний заклад), за програмою Президента України «Приймальні відділення» було закуплено апарат КТ і апарат цифрового ренгену, комп’ютерний томограф, УЗД апарат, проведено ремонтні роботи у приймальному відділенні вартістю 2,2 млн. грн. Також найближчим часом буде придбано ендоскоп з візуалізацією. Зараз ведуться ремонтні роботи приміщень, де буде здійснено монтаж цього медичного обладнання, отримання ліцензії на його зберігання та використання за кошти місцевого бюджету.
І всі пацієнти зможуть користуватися роботою цих апаратів абсолютно безкоштовно.

Джерело: Макарів Діловий