З початку року в Білій Церкві усиновили шестеро дітей

image
2 Жовтня 2019, 11:27
Поділитися:

В перший місяць осені, 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. У Білій Церкві з початку 2019 року було усиновлено шість дітей. 

Як повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради, серед усиновлених, переважно діти від яких відмовилися батьки в пологовому будинку або підкинули у «Вікно надії». Всі вони усиновлені в сім’ї громадян України жителів нашого міста. Добре, що для кожної дитини все ж таки знайшлася любляча сім’я. 

При цьому на облік з усиновлення за 9 місяців 2019 року було поставлено 14 дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 2 місяців до 17 років. Ці діти вимушені жити в дитячих закладах. Зокрема, в  центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» проживає 8 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебуває на обліку з усиновлення і чекають своїх батьків.  

У дітей, які старші 5-ти років шанси знайти своїх батьків зменшуються. А тих, всиновлює підлітків взагалі одиниці. 

Звичайно, найкраще місце для виховання дитини – це сім’я. Однак, з 2016 року такі діти ще можуть отримати наставника. 

Наставництво – добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Наставником може стати повнолітня дієздатна особа, яка буде надавати дитині підтримку та допомогу, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Джерело: Новости Білої Церкви