З початку року платники Київщини спрямували до бюджету 364 млн грн акцизного податку – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
18 Серпня 2021, 18:50
Поділитися:

З початку року надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склали майже 364 млн грн. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська. Вона, зокрема, зазначила, що цьогоріч сума податкових відрахувань до місцевих бюджетів пристоличного регіону зросла на 24% порівняно з відповідним періодом минулого року. У грошовому еквіваленті це дорівнює 73 млн грн додаткових для територіальної казни коштів.

Кошти зі сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі надходять до місцевих бюджетів і в подальшому використовуються у тому числі на соціально-економічний розвиток громад Київщини: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків тощо.

«Допомогти контролювати сплату акцизного податку можуть самі мешканці громади, не забуваючи про те, що продавець має видати розрахунковий документ. Це є підтвердженням того, що податок надійде до бюджету», – зазначила Буділовська.

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів