З пафосом та перерізанням стрічки: на Печерську у Києві «урочисто» відкрили укриття, – ФОТО

image
23 Серпня 2023, 18:29
Поділитися:

В Печерському районі Києва, на вулиці Лютеранській, зʼявилась ще одна захисна споруда, де можна сховатися під час повітряної тривоги. І хоча сховище для українців, зокрема для киян, – це предмет першої життєвої необхідності, районна влада вирішила влаштувати «урочистості» з відкриттям, перерізанням червоної стрічки та цілою делегацією запрошених посадовців.

Фото з відкриття опублікували на Facebook-сторінці Печерської РДА.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин. Долучайтесь та читайте.

У столиці на Печерську з урочистостями відкрили укриттяУ столиці на Печерську з урочистостями відкрили укриття

Серед заявлених гостей – голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова, заступник голови Руслан Трунов, керівник проєкту Програми з інклюзивного розвитку, відновлення та розбудови миру, Надзвичайної кредитної програми для відновлення України/Програми з відновлення України United 24 Ігор Кістєньов-Кавказький, керівник проєкту з ремонту укриття за адресою вул. Лютеранська, 3 Тетяна Хоменко, представники Печерської РДА, ПРООН.

У столиці на Печерську з урочистостями відкрили укриття, Печерська РДА

У столиці на Печерську з урочистостями відкрили укриття, Печерська РДА

Проте зазначимо, що ремонт укриття реалізовано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в партнерстві з Печерською РДА і це перший досвід втілення такого проєкту у межах столиці.

За словами Наталі Кондрашової, укриття на вул. Лютеранській, 3 облаштовано відповідно до державних будівельних норм та санітарно-гігієнічних вимог перебування населення під час загрози використання росією зброї масового ураження.

В укритті замінено всі системи життєзабезпечення (електромережу, каналізацію та водопостачання), встановлено систему пожежної безпеки та вентиляції повітря, приміщення обладнано меблями та захисними елементами відповідно до нормативних показників. Загалом термін реалізації проєкту склав 4 місяці.

Як ми писали раніше, начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА повідомлено про підозру через розтрату коштів при закупівлі овочерізок в укриття. 

Крім того, повідомляли про те, що у Дарницькому районі Києва добігає кінця ремонт спеціалізованого укриття на території медичного містечка на Харківському шосе, 121.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua