З міст Суми, Тростянець, Краснопілля у бік Полтави за два дні вивезли понад 60 тис. людей, – Ірина Верещук

image
10 Березня 2022, 20:17
Поділитися:

10 марта 2022 г. 19:34

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій доповіли про результати дводенної роботи щодо перших “гуманітарних коридорів”. Перші зрушення є і на Київщині – евакуйовано понад 20 тисяч осіб.

Про це KV стало відомо з повідомлення віце-прем’єрки, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

“З міст Суми, Тростянець, Краснопілля у бік Полтави за два дні ми вивезли понад 60 тисяч жінок, дітей, маломобільних, людей похилого віку. Всі, хто потребував, змогли виїхати. З міста Ізюм до міста Лозова Харківської області важко, складно, але вдалося виїхати близько 3 тис. осіб. При цьому до Ізюм було завезено необхідні медикаменти, продукти, вода – понад 100 тонн”, – говорить вона.

Крім того, продовжується евакуація з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля. Так, лише за вчорашній день евакуйовано близько 20 тисяч осіб. Евакуація триває і зараз. З Ворзеля також евакуйовано із будинку “Малятко” 52 дітей, а із пологового будинку 55 породіль. На цьому напрямку загалом є великі складнощі, особливо напроїзді блокпосту “Стоянка”.

У місто Енергодар також було доставлено більше 100 тонн допомоги. Проте у напрямку Волноваха-Покровськ з 5 березня включно влада намагається відкрити гуманітарний коридор і наразі безрезультатно. Проте місцеве керівництво військово-цивільні адміністрації зі своєю командою всупереч забороні намагаються допомогти населенню.

в Телеграм

Роблять все можливе аби забезпечити і організувати гуманітарні коридори керівники Луганської, Київської, Полтавської, Сумської, Запорізької та Харківської ВЦА

“Я не можу мовчати. Я буду говорити щохвилини, щогодини. Я буду звертатися до усього світу: допоможіть Маріуполю. Там реальна гуманітарна катастрофа. Ми не змогли сьогодні знову, вкотре відвезти туди, навіть, гуманітарний вантаж. Ні вода, ні медикаменти, ні продукти не потрапили до людей, які під тотальним обстрілом ось уже який день поспіль. Авіаудари, які знищили пологовий будинок, побачив весь світ” – говорить вона.

І вкотре звернулася до народів світу вплинути на своїх лідерів і вони допомогли, щоб гуманітарні коридори в Україні запрацювали і допомогли закрити небо над Україною.

Нагадаємо, сьогодні, 10 березня, в Україні були відкриті гуманітарні коридори для евакуації мирного населення. Маршрути відкрились з 9-ї ранку з Сум, Тростянця, Ізюму, Маріуполя, Волновахи, Бородянки.

Читайте: В Україні знову відкрито гуманітарні коридори для евакуації – маршрути

Фото: скріншот з відео

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона