З Майдану Незалежності може зникнути Головпоштамт

image
16 Травня 2019, 14:51
Поділитися:

Глава Укрпошти Ігор Смілянський висловив пропозицію продати будівлю центрального київського поштамту, а заодно відмовитися від аналогічної нерухомості в інших обласних центрах України. 

Про це повідомляє UBR.

За словами очільника Укрпошти, таке розташування центрального офісу викликає масу проблем у поштовиків і містян. Особливо, коли в центрі столиці проходять якісь заходи або протестні акції.

«Головпоштамт нам не потрібен. Навіщо сидіти всій Укрпошті, в тому числі головному офісу, в центрі Києва? Вважаю, що таку чудову будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад », – сказав Смілянський.

В якості альтернативи він запропонував перенести офіси Укрпошти в будівлі сортувальних центрів, які, так склалося історично, знаходяться переважно неподалік від залізничних станцій.

Втім, щоб реалізувати озвучений план, оператору слід заручитися згодою уряду. Приймати таке рішення самостійно компанія не має права.

Тим часом, частково цю стратегію вона почала реалізовувати ще минулого року. Зокрема, в серпні 2018 го Укрпошта здала інтернет-магазину «Розетка» в довгострокову оренду (на 60 місяців) 1,5 тис. Кв. м площ на першому поверсі Головпоштамту  у Києві. 

За оцінками компанії, за вказаний період вона отримає близько 70 млн грн. орендних платежів.

Читайте також: У Києві з’явилася Гривня Всемогутня

Читайте також: У Кличка розповіли, які школи та садочки капітально відремонтують

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV