З Литви до Броварів запустили регулярний контейнерний поїзд «Containerships Train»

image
10 Липня 2019, 16:39
Поділитися:

Вчора, 9 липня, Укрзалізниця спільно з Білоруською та Литовськими залізницями запустила новий регулярний контейнерний поїзд «Containerships Train» у сполученні Литва – Білорусь – Україна. Поїзд курсуватиме за маршрутом Драугісте (Литва) – Бровари (Україна) двічі на тиждень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

 – Останній рік можна йменувати «контейнерним бумом» в Укрзалізниці. «Containerships Train» — наш 22 контейнерний поїзд, що буде курсувати Україною. Конкурентна швидкість доставки незалежно від погодних умов, регулярність рейсів та зрозумілий графік. Додайте до цього зменшення логістичних витрат в середньому на 25%. Вигоди беззаперечні, — повідомив Євген Кравцов.

За  його словами, ринок транспортних послуг ставить перед перевізниками завдання зі створення нових конкурентних логістичних продуктів на транспортному ринку. Необхідно відповідати вимогам часу і створювати якісні й ефективні сервіси.

– Раніше вантажі в цьому напрямі йшли автотранспортом, ми його переорієнтували на залізницю. ЄС робить акцент на скороченні частки автомобільних перевезень на користь більш екологічних – залізниці та водного транспорту. І тут Укрзалізниця якраз на передовій сучасних та якісних сервісів, — зазначив Євген Кравцов.

Керівник Укрзалізниці також повідомив, у складі першого поїзда «Containerships Train»  65 контейнерів, на станцію Бровари вони прибудуть за 50 годин. У планах компанії – організація контейнерних перевезень до Одеського морського порту.

– Драугісте знаходиться поруч з портом Клайпеда. Так що десь з осені плануємо ще один маршрут вже до Одеського морського порту. З огляду на переорієнтацію вітчизняного експорту до країн ЄС та збільшення вантажів, що адресовані на морські порти, саме контейнерні перевезення стануть у нагоді, — зауважив Євген Кравцов.

Нагадаємо, Угоду щодо організації перевезень контейнерів у складі контейнерного поїзда «Containerships Train» було підписано 28 травня 2019 року в Одесі в рамках проведення наради представників АТ «Укрзалізниця», Білоруської залізниці, АТ «LG CARGO» і компаній ТОВ «Containerships» та ЗАТ «Intermodal Container Service». Ініціаторами та операторами поїзда виступатимуть ТОВ «Сontainerships» та ЗАТ  «Intermodal Container Service».

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed