З Кремля прокоментували перекидання російських військ до кордонів України – Макарів Діловий

image
1 Квітня 2021, 16:15
Поділитися:

Російська Федерація переміщує війська у межах своєї території на власний розсуд.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію про концентрацію російських військ біля кордону України, повідомляють росЗМІ.

«Російська Федерація переміщує війська у межах своєї території на власний розсуд, це не повинно нікого турбувати, це ні для кого не становить жодної загрози», – зазначив Пєсков.

Він наголосив, що Росія вживає необхідних заходів для забезпечення безпеки своїх кордонів.

«Це зобов’язує бути напоготові», – уточнив представник Кремля.

Він також розповів стару казку про те, що РФ «не брала і не братиме участі у збройному конфлікті на території України», зокрема, на Донбасі, оскільки «це є виключно внутрішньоукраїнських конфліктом», а відповідальність за можливе «відновлення громадянської війни» несе українська влада і ВСУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що війська США в Європі наведені у найвищу ступінь боєготовності у зв’язку з концентрацією частин і підрозділів ЗС РФ біля кордону України. Зокрема, там уже сконцентровано 28 батальйонних тактичних груп і очікується прибуття ще 25 БТГр.

Напередодні очевидці такожзафіксували масове перекидання військової техніки з Краснодарського краю РФ в окупований Крим. Туди перекидається великокаліберна самохідна артилерія, бронетехніка і військові вантажівки.

Джерело: lenta.ua

Джерело: Макарів Діловий