З’явилось відео моменту підпалу авто журналістів «Схем» | Трибуна

image
18 Серпня 2020, 08:26
Поділитися:

Причиною займання автівки «Схем», яке сталося у ніч на 17 серпня в Броварах, не могли бути коротке замикання чи необережність з вогнем, а мало місце «занесення стороннього джерела запалювання». Про це йдеться у звіті про причини виникнення пожежі, який склав фахівець ДСНС, що працював на місці подій. Про це вчора вдень повідомила Радіо Свобода. А ближче до вечора «Схеми» на своєму Ютубканалі оприлюднили відео підпалу, отримане з камери спостереження на будинку поруч.

Як можна побачити з відео, невідомий підбігає до автівки і щось кидає в неї, після чого транспортний засіб швидко спалахує. Підпалювач одразу тікає у зворотньому напрямку.

Перед оприлюдненням відео свої висновки також ДСНС, зазначають у Радіо Свобода: «Оскільки енергетична мережа автомобіля не проходить в місці, де виникло горіння, власник залишив автомобіль замкненим – то такі можливі причини виникнення пожежі як, коротке замкнення електричної мережі та необережне поводження з вогнем, не розглядаються, – зазначено в документі. – Беручи до уваги свідчення очевидців, які стверджують, що бачили початок горіння, а перед тим чули гучний звук, схожий на вибух, можемо припустити, що пожежа виникла внаслідок занесення стороннього джерела запалювання».

Відповідно до звіту експерта, пожежа виникла безпосередньо в районі переднього лівого крила й розповсюдилась на моторний відсік авто – до такого висновку він прийшов провівши огляд автомобіля та місця пожежі, вказують журналісти видання.

Нагадаємо, авто водія команди «Схем» Бориса Мазура запалало сьогодні вночі на Торгмаші. У поліції повідомили про відкриття кримінального провадження за «умисне знищення».

Працівники проєкту зауважили, що раніше їхню автівку переслідували співробітники УДО, а в журналіста Михайла Ткача виявили прилад для прослуховування. Спалений автомобіль медійники активно використовували у своїй професійній діяльності.

Читайте також

Вночі на Торгмаші згорів легковик журналістів «Схем». ФОТОУмисне знищення: поліція відкрила провадження через пожежу в авто журналістів «Схем»Розізлила проросійські сили? Броварська поліція розслідуватиме погрози вбивством журналістці

Перегляди публікації: 1

Джерело: Трибуна – Бровари