З Днем знань, Ірпінська громадо! — Володимир Карплюк – Містоінформ

З Днем знань, Ірпінська громадо! — Володимир Карплюк – Містоінформ
1 Вересня 2023, 11:23
Поділитися:

1 вересня голова Інвестиційної ради Ірпеня, колишній мер міста Володимир Карплюк привітав мешканців Ірпінської громади із Днем знань. У своєму привітанні він розповів, як розвивалася освіта в Ірпінській громаді в останні роки.

Зокрема, Володимир Карплюк зазначив, що саме з 2014 року питання освіти стало гострим для Ірпінської громади. Саме вона прийняла тисячі внутрішньо переміщених родин із дітьми.

«Тоді для нас стало вкрай актуальним питання переповнення шкіл та дитячих садочків. За кілька років ми побудували найбільшу в Україні кількість освітніх закладів (у співвідношенні до кількості населення). Це дитсадки: “Бджілка”, “Колібрі”, “Знайко”, «Смайлик». Це Ірпінський ліцей інноваційних технологій, клуб дитячої творчості для дітей з особливими потребами “Дивосвіт”. Добудували тоді ще школи №1, №2 та №17, відкрили майже 50 нових класних кімнат, оновили шкільні їдальні та спортивну інфраструктуру шкільних територій», — зазначає голова Інвестради міста.

Після повномасштабного вторгнення та активних бойових дій майже всі заклади освіти у громаді були пошкодженні.

«Всі пошкоджені об’єкти ми відновили, зробили їх ще кращими, ніж вони були. І сьогодні вони радо зустрічають своїх вихованців першими дзвониками. Завершується і відбудова зруйнованих ліцею №3 та дитсадка «Рута», що стало можливим завдяки підтримці UNICEF та Уряду Литви, і у вересні вони теж відкриють двері ірпінським дітям. А на жовтень планується відкриття дитсадка “Віночок” (нині “Червона калина”). Це стало можливим завдяки неймовірній роботі кращої команди “Нові Обличчя”. Я вдячний Вам та пишаюсь кожним Вашим результатом в Ірпені. Дякую вчителям та вихователям за їхню невтомну і надважливу працю. Щиро сподіваюся, що кожен учень Ірпінської громади стане нашою гордістю», — анонсує Володимир Карплюк.

Нагадаємо, 1 вересня мешканців Ірпінської громади із Днем знань також привітав очільник КОВА Руслан Кравченко. До його привітань приєдналися й ірпінські управлінці — перший заступник Ірпінського міського голови, заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич та голова фракції «Нових обличь» Олександр Пащинський.

Джерело: Містоінформ